Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη πάστα Φλώρα!

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη πάστα Φλώρα!

Μία πεντανόστιμη συνταγή για πάστα Φλώρα η συνταγή της ημέρας σήμερα στο ewoman! Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε εμφάνιση στο πιάτο!

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο

100 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ. αμύγδαλα τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

200 γρ. μαρμελάδα σύκο ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.

Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους και τους ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και τα δουλεύουμε όλα μαζί, με το εξάρτημα (φτερό), μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Στη συνέχεια, κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη, με αυτό θα φτιάξουμε τις λωρίδες με τις οποίες θα διακοσμήσουμε την επιφάνεια της μαρμελάδας.

Έπειτα, στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε μία λαμαρίνα φούρνου κι εκεί τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο τσέρκι τη ζύμη και την πιέζουμε με τις παλάμες μας ώστε να απλωθεί και να καλύψει το χώρο του τσερκιού.

Έπειτα, πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα, αφήνοντας 1 εκατοστό περιφερειακά της ζύμης, ώστε να μην ακουμπήσει η μαρμελάδα στο ταψί, γιατί με το ψήσιμο θα καραμελώσει σε εκείνα τα σημεία.

Τέλος, με τη ζύμη που έχουμε αφήσει κατά μέρος πλάθουμε μερικές λωρίδες και διακοσμούμε χιαστί την επιφάνεια της μαρμελάδας.

Ψήνουμε την πάστα Φλώρα για 50 λεπτά και μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!