Ήρθε η ώρα να αποδεχθείς τον εαυτό σου -εσένα.

Ήρθε η ώρα να αποδεχθείς τον εαυτό σου -εσένα.

«Άφησε πίσω σου την ιδέα να γίνεις κάποιος, είσαι ήδη ένα θαύμα της φύσης» (Osho)

Ένας αγώνας δρόμου είναι η ζωή. Κι εσύ κυνηγάς άπιαστα όνειρα κι άπληστες προσδοκίες. Κάποια στιγμή θα ανακαλύψεις πως τα εγγύτερα έγιναν απόμακρα. Και τότε ο χρόνος θα έχει ήδη χαράξει τα δάκρυα που δεν έχυσες.  Συνειδητοποίησε πως είσαι «ένα θαύμα της φύσης» και σταμάτα να μέμφεσαι ραπίζοντας τον εαυτό σου. Πρέπει να κατανοήσεις πως εκείνος ο άλλος, ο εσωτερικός εαυτός σου χρειάζεται αγάπη και όχι σχέση αντιπαλότητας.

Σταμάτησε να βιώνεις τα «δύσκολα συναισθήματα» και να κατρακυλάς στις αυτόματες σκέψεις «αυτοσαμποτάζ» που σε ρίχνουν ψυχολογικά. Διώξε μακριά την αίσθηση της ανεπάρκειας και αδυναμίας που σε πλακώνει. Αγκάλιασε σφιχτά όλα αυτά που κατάφερες να κατακτήσεις. Δεν είναι μηδαμινά. Πίστεψέ το και στήριξε ηθικά τον εαυτό σου!

Αναστοχάσου! Απαιτεί χρόνο, επώδυνη προσπάθεια και ψυχικό σθένος για να έρθεις σε επικοινωνία με τα σκοτεινά συναισθήματά σου. «Τα πέρατα της ψυχής δεν θα τα βρεις προχωρώντας όσο μακριά κι αν σε φέρει ο δρόμος», είπε ο Ηράκλειτος. Όμως, φώτισε το σκοτάδι σου, μην το κρύβεις. Αντί να καταδικάζεις τον εαυτό σου για τις αδυναμίες σου, πρέπει να τις αποδεχθείς. Ρίξε φως στα κρυμμένα σου κομμάτια. Είσαι εσύ. Και φρόντισε να μην μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου. Είναι ό,τι πιο κοντινό και πολύτιμο έχεις στο διάβα της ζωής σου! Η επίγνωση δεν σταματά ποτέ! Ο αυτοσεβασμός που θα αναπτύξεις θα σου υπενθυμίζει ότι η ευαλωτότητα είναι αυτή που σε καθιστά άνθρωπο.

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός! ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ! Έχεις όμορφα κομμάτια και το ξέρεις. Θα ανακαλύψεις κι άλλα και θα εκπλαγείς από τη δύναμη και την ωραιότητά τους.

 Όμως ο κόσμος δεν είναι τέλειος. ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΥ! Όσο δύσκολο κι αν είναι πρέπει να το αποδεχθείς. Μπορείς να το καταφέρεις ξεκινώντας την αναζήτηση του βαθύτερου εαυτού σου. Τούτο το ταξίδι της αναζήτησης θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα αίτια που σε εγκλωβίζουν, να δώσεις ερμηνεία στις αντιδράσεις σου και τελικά να σπάσεις το φαύλο κύκλο. Είναι δύσκολο το ταξίδι, αλλά δεν θα σε απογοητεύσει. Θα σε οδηγήσει  στην αποδοχή του εαυτού σου. Θα σε βοηθήσει να σκεφτείς: « Ναι, μου αρέσει ο εαυτός μου. Μου αρέσει αυτό που κάνω και ο τρόπος που το κάνω».

Καθώς αποδέχεσαι εσένα με τις αδυναμίες σου, θα ωριμάζεις και θα εξελίσσεσαι μέσα από αυτήν την έλλειψη της τελειότητας. Αυτή είναι η δύσκολη αποδοχή της πραγματικότητας και ταυτόχρονα ο μοναδικός δρόμος της εξέλιξής σου.

Έτσι θα βρεις τη χαρά μέσα στην ύπαρξή σου. Θα πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου συνεχίζοντας  το υπέροχο ταξίδι της ζωής σου!

27/5/2021, Βάσω Σίδη για το e Woman

(www.vaso-sidi.gr)