Η συνταγή της ημέρας: Μελαχρινή, η εύκολη σοκολατόπιτα!

Η συνταγή της ημέρας: Μελαχρινή, για ένα γρήγορο γλυκό

Μια συνταγή που δε πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Η γνωστή σε όλους μας σοκολατόπιτα, με το πλούσιο σιρόπι σοκολάτας, που δε μπορεί, παρά να μας παρασύρει στην απόλαυση! Με απλά υλικά, θα γίνει η καλύτερη συνταγή σας, τις μέρες που θα ψάχνετε μια γρήγορη λύση για γλυκό!

Μελαχρινή

Υλικά:
1 βιτάμ 
7 κουταλιές κακάο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βιτάμ, το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη, για να φτιάξουμε το σιρόπι. Αφού πάρει βράση, μετράμε 5 λεπτά, και το αποσύρουμε απ τη φωτιά για να παγώσει.  βγάζουμε μια μεγάλη κούπα σιρόπι από τη κατσαρόλα, την οποία τη κρατάμε για να τη ρίξουμε από πάνω αφού το γλυκό γίνει. 
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με λίγη ζάχαρη, και έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους έναν- έναν. Αφού προσθέσουμε στο αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια, ρίχνουμε εναλλάξ  με το παγωμένο σιρόπι της κατσαρόλας και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα σοκολατένιο μείγμα. 
Ψήνουμε για 30’ στις αντιστάσεις (ανάλογα το φούρνο) στους 200 βαθμούς.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια μέσα στο ταψί, προκειμένου να μπει μέσα το σιρόπι, και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχουμε κρατήσει στη κούπα.