4 μέρη που μπορείτε να περάσετε δημιουργική ώρα με τα παιδιά σας

Ο ψυχισμός ενός παιδιού είναι πολύπλοκος

Ο ψυχισμός ενός παιδιού είναι κάτι πολύπλοκο, παραπονιούνται συχνά για την έλλειψη προσοχής που τους δείχνουμε οι γονείς, ακόμη κι αν βγαίνουμε έξω οικογενειακά. Αυτό γιατί το κάθε παιδί θέλει την αποκλειστικότητα κάποιες φορές με τη μαμά η τον μπαμπά.

Φυσικά όχι γιατί είναι κακομαθημένο, απλά μέσα από αυτά τα μικρά παραπονάκια, του λείπετε και θέλει χρόνο δικό σας και δικό του.

Με αφορμή λοιπόν, το δικό μου μικρό παραπονιάρικο, έψαξα και βρήκα κάποια ιδιαίτερα μέρη στην Αθήνα για την ώρα, αγαπημένες φίλες εκτός Αθήνας. Μέρη στα οποία θα εξάψει την φαντασία του και ύστερα με απορίες, ερωτήσεις και θαυμαστικά λόγια για τα όσα βίωσει, θα κάνετε έναν διάλογο ουσιαστικό και πιστέψτε με, άκρως διεισδυτικό για την παιδική του ψυχή.

Παιδικό Μουσείο στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών

Η φιλοσοφία του βασίζεται στην εξής φράση « ακούω και ξεχνώ, βλέπω και θυμάμαι, κάνω και καταλαβαίνω»

Κατασκευές, παιχνίδι στην «αγορά», γνωρίζοντας έννοιες όπως της προσφοράς και της ζήτησης. Κουζίνα, παίζοντας τους μικρούς σεφ, εξάπτουν την φαντασία τους με συνταγές, μετρώντας υλικά και μαγειρεύοντας.

Πλανητάριο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένας τεράστιος θόλος τους μεταφέρει στον κόσμο της επιστήμης. Ένας χώρος στα ματάκια τους μαγικός, στους απόμακρους και άγνωστους γαλαξίες!

Ψηφιακές παραστάσεις όπως ο Μικρός Πρίγκηπας καθώς και να μάθουν τον τρόπο, με τον οποίο φτιάχνονται οι σειρές κινουμένων σχεδίων. Κάτι συναρπαστικό !

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής ηλικίας, στο Λόφο του Φιλοπάππου

Εκεί τα παιδιά θα ζήσουν το παραμύθι, θα γίνουν αυτά οι ήρωες και όχι οι θεατές.

Με αυτό τον τρόπο, μπαίνουν σε διάφορους ρόλους όπου μαθαίνουν την διαχείριση του φόβου, εξωτερικεύουν συναισθήματα, μέσω παραμυθιών με μουσική, παραμυθοκαμώματα βάζουν τα παιδιά σε σκέψη, έκφραση και φαντασία.

Παιδική Χαρά στο Πάρκο του Φλοίσβου

Μια διαφορετική παιδική χαρά, αφού πέρα από τα κλασικά παιχνίδια που θα συναντήσετε εκεί, τα μικρά σας θα βρεθούν ανάμεσα σε κάστρα, πύργους και καράβια!

Κλείνουμε αυτό το μικρό οδοιπορικό απόδρασης με το μικρό σας και προτού ξεκινήσετε, δείτε μέρες και ώρες λειτουργίας, πάντα σύμφωνα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του παιδιού σας. Άλλες προτάσεις σε επόμενο αφιέρωμα.

ΤΙΡ : Κλείνετε το κινητό σας τηλέφωνο, αφοσιωθείτε στο παιδί και αφεθείτε στους διαλόγους που θα ακολουθήσουν μετά από οτιδήποτε λάβει μέρος.

Σημασία δεν έχει ο χρόνος, αλλά η ποιότητα της επαφής μαζί του και μόνο αποκλειστικά!