Εθελοντισμός σημαίνει βοηθάω όταν και όσο μπορώ

Εθελοντισμός σημαίνει βοηθάω όταν και όσο μπορώ

Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά αν κοιτάξουμε γύρω μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά, ακόμα και για τα αυτονόητα.

Πάντα τέτοιες μέρες γιορτινές, γίνονται γνωστές πολλές περιπτώσεις οικογενειών που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Και πάντα τέτοιες μέρες ο κόσμος βοηθάει. Και πάντα από το υστέρημά του.

Είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα. Να βοηθάς, έστω με το λίγο σου, κάποιον που μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γιορτές όπως εσύ. Να μην έχει τη δυνατότητα να ταΐσει όπως πρέπει τα παιδιά του. Ας είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, όλο το χρόνο και ας μην τους ξεχνάμε και αυτές τις μέρες που τα συναισθήματα όλων μας είναι πιο έντονα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν θαύματα. Προχτές λοιπόν «έπεσε» στα μάτια μου μια δημοσίευση φίλου, ο οποίος το είχε ήδη ψάξει και το είχε επιβεβαιώσει, ότι μια οικογένεια στην Πάτρα, ζει δύσκολα. Ένα γράμμα στον Αη Βασίλη του μεγάλου γιου της οικογένειας, ήταν αρκετό για να κινητοποιηθούμε. Εμείς στο e-woman ήρθαμε σε επαφή με τον Σύλλογο «Το Φωτεινό Αστέρι», για να μάθουμε τα στοιχεία τους, και μας είπαν ότι το μικρό αγόρι 4 χρονών αρρωσταίνει συχνά, γιατί η μητέρα αναγκάζεται, για λόγους οικονομίας, να μην ανάβει τη θέρμανση συνέχεια . Είναι 37 χρονών και άνεργη. Το μεγάλο αγόρι, 9 χρονών, μας συγκίνησε, με το γράμμα του, και είπαμε να σας το κοινοποιήσουμε ώστε να το προωθήσετε παντού και ίσως κι εσείς να στείλετε λίγα τρόφιμα ή και παιχνίδια στο «Φωτεινό Αστέρι». Απ’ ό,τι μας είπαν, βοηθούν 560 οικογένειες στην Πάτρα.

Είναι ωραίο να μπορείς και να θέλεις να βοηθάς.

Ας δώσουμε το λίγο μας, δε χρειάζεται να ξοδευτούμε. Γιατί το λίγο των πολλών, είναι αρκετό γι αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Καλές γιορτές σε όλους και όλες, με υγεία, αγάπη και θαλπωρή.

fwteinoasteri-ewoman

fwteinoateri2-ewoman