Η συνταγή της ημέρας: Καπαμάς με λάχανο

Η συνταγή της ημέρας: Καπαμάς με λάχανο

Η Θρακιώτικη χριστουγεννιάτικη συνταγή του καπαμά όπως τη μαγειρεύει κάθε Χριστούγεννα η κυρά Μαγδαληνή.
Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό που θέλει μια προεργασία λίγο καιρό πριν καθώς πρέπει να βάλουμε το λάχανο σε αλμύρα κάποιες μέρες πριν το μαγειρέψουμε!
Ο τόπος μας έχει τόσα πολλά έθιμα και παραδόσεις από τόπο σε τόπο, που διατήρησαν οι παλιοί απ' όπου κι αν ήρθαν και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κι εμείς οι νέοι να τις μάθουμε και να τις συνεχίσουμε...
Είναι η κληρονομιά μας κι ευτυχώς υπάρχουν οι γιαγιάδες κι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά επιτυχίας της κάθε συνταγής!!
Καπαμάς με ξινό λάχανο, λοιπόν η πρόταση του ewoman για το εορταστικό μενού σας! 
Μια πρόταση, διαφορετική και ιδιαίτερη!

Υλικά:
1 μικρό λάχανο ξινό 
1 κοτόπουλο μικρό
1/2 κ. χοιρινό 
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλ. ρύζι
Αλάτι πιπέρι και κόκκινο πιπέρι
ρίγανη
Κληματόβεργες

Ο λόγος στην κυρά Μαγδαληνή για το πως θα μαγειρέψετε το εξαιρετικό αυτό φαγητό! 

Το βίντεο είναι από το αρχείο του «Βοήθεια στο σπίτι Δήμου Δοξάτου» 

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!