Η συνταγή της ημέρας: Αφράτο κέικ μανταρίνι

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτο κέικ μανταρίνι

Τώρα που είναι η εποχή των μανταρινιών, ένα κέικ μανταρίνι είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ, το απογευματινό τσάι ή για το δεκατιανό κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά.
Ένα πεντανόστιμο, αφράτο και μυρωδάτο κέικ μανταρινιού που το άρωμά του θα πλημμυρίσει όλο το σπίτι.

Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός μανταρινιού,
4 μανταρινιών το ξύσμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, ένα ένα.

Μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και εναλλάξ το χυμό μανταρινιού με το αλεύρι, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. 

mantarini3-ewoman

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50΄περίπου ή μέχρι να βγει στεγνή και καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέϊκ. Αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

mantarini4-ewoman

Μυστικάκι για να μη κολλάει το κέϊκ στη φόρμα: Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη βάζουμε για 10' στην κατάψυξη. Τη βγάζουμε όταν είναι έτοιμο το μίγμα και τότε την αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα!

mantarini6-ewoman

Καλή επιτυχία!