Ας πιστέψουμε στους ανθρώπους θαύματα! Υπάρχουν!

Ας πιστέψουμε στους ανθρώπους θαύματα! Υπάρχουν! (pixabay)

Πήγα σινεμά. Μια μέρα που όλοι μου έλεγαν να μην πάω γιατί θα ψυχοπλακωθώ. Πρώτη μέρα του χρόνου βλέπετε και εγώ ήθελα να ξεκινήσει με σινεμά. Η ταινία που είδα ήταν το «Θαύμα». Μετά πληροφορήθηκα πως κυκλοφορεί και σε βιβλίο.

Να σας πως λοιπόν πως η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά και πως δεν ψυχοπλακώθηκα καθόλου. Ναι, δεν θα κρύψω πως έκλαιγα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Δεν ήμουν η μόνη άλλωστε. Όλη η αίθουσα είχε πλαντάξει. Δεν θα κρύψω όμως πως δεν έκλαιγα από στενοχώρια. Ήταν δάκρυα χαράς και αισιοδοξίας. Από εκείνα που σε κάνουν να πιστεύεις πως υπάρχουν θαύματα.

Ένα αγοράκι με παραμορφωμένο πρόσωπο εκ γενετής προσπαθεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του σχολείου. Στην αρχή μισεί το σχολείο, αν και του αρέσουν τα όσα μαθαίνει. Το μισεί όμως γιατί υπάρχουν παιδιά που το εκφοβίζουν και το κοροϊδεύουν. Ας σκεφτούμε λοιπόν το σχολείο κυρίως ως μια μικροκοινωνία και όχι τόσο ως πηγή καθαρών γνώσεων. Είναι περισσότερο πηγή εμπειριών θα έλεγα.
Έκλαψα λοιπόν από αισιοδοξία. Γιατί πίστεψα και γω πως υπάρχουν άνθρωποι (μικροί και μεγάλοι) που θα τολμήσουν να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα του άλλου, που δε θα φοβηθούν να την πλησιάσουν, που θα τη κάνουν μάλιστα μάθημα ζωής. Καθηγητές και αρκετά παιδιά στο σχολείο λειτούργησαν υποστηρικτικά ώστε να μπορέσει ο ήρωάς μας να νιώσει άνετα να ξεδιπλώσει τον εαυτό του. Έναν ξεχωριστό θαυμαστό εαυτό!

Η νέα χρονιά ξεκινάει με θετική σκέψη πάντως. Θα μου πείτε, μια ταινία ήταν. Στην πραγματική ζωή τα "διαφορετικά" παιδιά περνάνε μεγαλύτερο Γολγοθά.
Ναι τον ζω και εγώ καθημερινά μαζί τους. Με όσα μου εκμυστηρεύονται και όσα μου καταθέτουν.

Όμως αυτή η ταινία με έκανε να πιστέψω πως κάποιοι άνθρωποι έρχονται στον κόσμο για να μας διδάξουν πώς να είμαστε άνθρωποι. Να μας διδάξουν πως
είναι διαφορετικοί όχι επειδή έτυχε αλλά επειδή πέτυχε.

Υπάρχουν τελικά άνθρωποι θαύματα που μας φτιάχνουν έναν θαυμαστό καινούριο κόσμο!

Ας πιστέψουμε σε αυτά τα θαύματα.

Ας δημιουργήσουμε αυτόν τον θαυμαστό καινούριο κόσμο. Έναν κόσμο που δεν θα έχει περιθωριοποίηση του διαφορετικού, που δεν θα μιλάμε για διαφορετικούς άλλους αλλά για ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας.

Καλή χρονιά εύχομαι!