Γιατί όλες θέλουμε να «βρίσκεται» κάτι εύκολο, δροσερό και νόστιμο στο ψυγείο για τυχόν επισκέψεις.
Το άρθρο αυτό είναι περισσότερο «πρόταση σερβιρίσματος» παρά συνταγή!
Τα τελευταία χρόνια προτιμώ να φτιάχνω κάποια γλυκάκια μου σε μικρά ποτηράκια! Είναι νομίζω πιο ευπαρουσίαστα όταν σερβίρονται σαν σφηνάκια κι η ποσότητα είναι τόση όση χρειάζεται για ένα καλό κέρασμα! Ούτε λίγη, ούτε πολύ!
Η ιδέα του γλυκού, που θα σας προτείνω δεν έχει κανέναν απολύτως βαθμό δυσκολίας και φτιάχνεται στο πι και φι.
Εξάλλου κάθε εργαζόμενη γυναίκα γνωρίζει πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος για όλα αυτά που έχει να κάνει μέσα στο 24ωρο που ποτέ δε φτάνει!
Αν πάλι σας αρέσουν τα δύσκολα κι έχετε δική σας συνταγή, τσίζκεϊκ μπορείτε να τη φτιάξετε και απλά να υιοθετήσετε την ιδέα του σερβιρίσματος!
Υλικά:
150 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. τριμμένο μπισκότο (υπάρχει κι έτοιμο)
1 κρέμα για τσίζκεϊκ
500 γρ. γάλα
γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ποτηράκια για το σερβίρισμα!
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο ανακατεύοντας να πάει παντού.
Στρώνουμε από μια κουταλιά της σούπας στον πάτο κάθε ποτηριού, τη πατάμε και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα. Έπειτα τη μοιράζουμε στα ποτηράκια. Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού, ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας και βάζουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες πριν τα σερβίρουμε!
Τα σφηνάκια τσίζκεϊκ είναι σίγουρο ότι θα κλέψουν τις εντυπώσεις!
Καλή απόλαυση!