Θεέ μου, βοήθησέ με να παραμείνω άνθρωπος

Θεέ μου, βοήθησέ με να παραμείνω άνθρωπος

Θεέ μου σε παρακαλώ βοήθησε με να μη ξεχάσω! 

Να μη σβήσουν με τον χρόνο, απ τη μνήμη μου στιγμές! Να μην ξεχάσω ότι αγάπησα τα δύσκολα, τις στιγμές που απόλαυσα, να μην ξεχάσω ότι πάνω απ' όλα είμαι άνθρωπος. Να μην ξεχάσω πώς είναι να εκτιμώ αυτά που μου δόθηκαν και εκείνους που μου δόθηκαν! Τους ανθρώπους που ήταν εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα! Nα μην ξεχάσω ούτε μέρα να τους δείχνω την ευγνωμοσύνη μου για τα κομμάτια μου που μου έδειξαν, και με βοήθησαν να βρω τον εαυτό μου. 
Bοήθησέ με Θεέ μου να μην ξεχάσω ότι πρέπει να τους κρατήσω στη ζωή μου με νύχια και με δόντια. Να τους δείχνω το πόσο τους εκτιμώ με την παρουσία μου! Mε το να δηλώνω παρών! 

Βοήθησέ με Θεέ μου να μη ξεχάσω στιγμές και με νομίζουν άπληστο και αχάριστο! Να μην ξεχάσω τα λόγια που ξεστόμισα και βγω ψεύτης! Μην ξεχάσω ό,τι θυμάμαι και αποδειχθώ αφερέγγυος.  Κι αν κάτι με ενόχλησε, κάνε με να μην το ξεχάσω, για να μην το κάνω ποτέ σε κάποιον άλλο. Να μην ξεχάσω ότι πληγώθηκα, για να μη φτάσω να πληγώσω, να μην ξεχάσω ότι αγάπησα, γιατί η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη. Γιατί η αγάπη δίνει κίνητρο. 

Η αγάπη σε μεταμορφώνει. Καλέ μου Θεέ, βοήθησε με να παραμείνω άνθρωπος. Να γελώ στη χαρά του άλλου και να κλαίω στη λύπη του. Nα θυμάμαι τις λεπτομέρειες, και να μην ξεχάσω να ευγνωμονώ γι' αυτές, ακόμα κι αν είναι λίγες. Δώσε μου θεέ μου κατανόηση για να βλέπω το κίνητρο πίσω από κάθε σκέψη και πράξη, για να μπορώ να κατανοώ γιατί συμβαίνει ο,τι συμβαίνει, γιατί οι αντιδράσεις των ανθρώπων έχουν υπόβαθρο στο παρελθόν.
Θεέ μου, σε παρακαλώ, βοήθησέ με να μην ξεχάσω!