Δεν είναι κακό να αφήνεις ανεκπλήρωτο ένα όνειρο

Δεν είναι κακό να αφήνεις ανεκπλήρωτο ένα όνειρο(Πηγή pixabay)

Δεν είναι κακό να αφήνεις ένα όνειρο ανεκπλήρωτο. Δεν είναι κακό να μην έχεις αυτό ακριβώς που θα ήθελες, έτσι πως το ήθελες, τότε που το ήθελες. Είναι όμως κακό να διαλύσεις τον εαυτό σου, τη σχέση σου, το σπίτι σου για να το πετύχεις. Οπότε, μπάστα κοπελιά.

Ο χρόνος πανδαμάτωρ και σου μαθαίνει να ζεις με τις αποφάσεις σου. Άλλωστε δεν ξέρεις από πριν τι μπορεί να σου φέρει η επόμενη μέρα και πόσο χαρούμενη (ή όχι) μπορεί να σε κάνει. Αυτό είναι και το ωραίο της ζωής, άλλωστε. Στα 40φεύγα σου, δεν έχεις χρόνο να χάνεις στιγμές!

Δημιούργησε εσύ τις συνθήκες που θα ζεις από δω και στο εξής. Βρες έναν τρόπο να καλυτερεύεις τη ζωή σου κάθε μέρα και περισσότερο. Μπορείς, το ξέρεις κι εσύ κι εγώ και όλοι! Μην αφήσεις να σε πάρει από κάτω η ρουτίνα, μην αφήσεις τη λύπη για το ανεκπλήρωτο να σε καταβάλει. Άλλωστε, ξέρεις τι έκανες, τι έδωσες, τι έχασες και τι κέρδισες για να το πραγματοποιήσεις. Άστο να φύγει. Άστο σε εκείνο το σημείο του μυαλού σου που είναι μαζεμένα όλα τα ανεκπλήρωτα.. επιθυμίες και όνειρα. Αυτά συνθέτουν τη δική σου ιστορία.

Εσύ είσαι η κυρία των αποφάσεων σου, κανείς άλλος. Μην κοιτάς «κοινωνικές επιταγές», τι θα πει ο κόσμος, οι γονείς σου, τι σκέφτεται ο τάδε και ο δείνα. Εσύ! Εσύ μόνο μετράς. Να είσαι εσύ καλά και θα βρεις άλλο όνειρο να πραγματοποιήσεις. Η ζωή έχει αέναη ροή.

Μέχρι να κλείσεις τα μάτια ονειρεύεσαι, ελπίζεις, δημιουργείς.