Η συνταγή της ημέρας: Φρικασέ για το βράδυ της Ανάστασης

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι γάλακτος

Πάσχα έρχεται και η μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης έχει την τιμητική της. Δεν την τρώνε όλοι όμως και γι'αυτό το Ewoman σας έχει την εναλλακτική: Φρικασέ! Νόστιμη σουπίτσα, αρωματική και το κυριότερο εύκολη και μερακλίδικη.

Υλικά:

1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος
Ηλιέλαιο για το σωτάρισμα
1 1/2 κούπα αλεύρι
2 ασπράδια
1 κρόκο
1 με 2 λεμόνια
2 μαρούλια
5 - 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1κ.σ φυτίνη

Εκτέλεση:

Αγοράζουμε 1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος, το πλένουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσει. Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε ηλιέλαιο, αλευρώνουμε τα κομμάτια από το αρνάκι και σοτάρουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές. Ένα ένα τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μας βάζοντας αλάτι πιπέρι και ζεστό νερό και βράζουμε έως ότου μαλακώσει το κρέας μας.
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε τα κομμάτια και έχοντας πλύνει τα μαρούλια τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια το κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως το πόσο χοντρά ή λεπτά θέλουμε να είναι.
Εγώ τα κόβω γύρω στα δύο δάκτυλα. Ρίχνουμε νερό αναλόγως το πόσο θέλουμε να έχει πολύ ή λίγο και μια κουταλιά της σούπας φυτίνη και μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Κρατάμε μιάμιση κούπα ζωμό και χτυπάμε δύο ασπράδια στο μίνι πιμερ ή στο μίξερ χειρός και μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα μας ρίχνουμε τον ένα κρόκο αυγού και λίγο λίγο το ζωμό για να μη μας κόψει.
Στύβουμε και τον χυμό από ένα λεμόνι και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω για να μην μας κόψει. Στη συνέχεια τοποθετούμε και το κρέας μας κουνάμε για να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη στο ewoman: Φρικασέ κατσικάκι με μπρόκολο, εδώ και παραδοσιακή μαγειρίτσα με τη συνταγή της γιαγιάς, εδώ.