Eman says: Δε γίνεται να αρέσεις σε όλους. Ούτε χρειάζεται κιόλας!

Eman says:Δε γίνεται να αρέσεις σε όλους. Ούτε χρειάζεται κιόλας!

Όσο μεγαλώνεις και αποκτάς εμπειρίες τόσο καλύτερα μαθαίνεις τον εαυτό σου όπως είχα γράψει στο «Ζήσε και μάθε τι σε κάνει ευτυχισμένη».

Μαθαίνεις τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει. Έτσι ωριμάζεις και συνήθως οδηγείσαι και σε καλύτερες επιλογές. Γιατί μπορείς να κρίνεις και να επιλέξεις σωστότερα. Έστω λοιπόν ότι βρίσκεις το «κλικ». Βρίσκεις αυτόν που έχεις την εντύπωση ότι σου ταιριάζει. Βρίσκεις κάποιον που όσο περισσότερο γνωρίζεις τόσο περισσότερο αναγνωρίζεις αυτά που θέλεις. Τον επιλέγεις και θέλεις να ξεκινήσεις κάτι μαζί του. Αυτό όμως είναι μόνο το 50% για μια επιτυχημένη σχέση. Γιατί πρέπει και το άλλο 50% να σε επιλέξει αμοιβαία. Αν και όταν αυτό συμβαίνει είναι υπέροχο. Ξεκινάς κάτι και όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Αν όχι τι κάνεις; Απογοήτευση; Υπερπροσπάθεια; Εξέλιξη;

Μια επιλογή, εφόσον πιστεύεις ότι αξίζει, είναι να το παλέψεις. Προσπαθείς με την εμπειρία ή με τους κατάλληλους τρόπους να κερδίσεις το ενδιαφέρον και ίσως κάτι ακόμη περισσότερο. Αυτή η τακτική μπορεί μερικές φορές να αποβεί επιτυχής. Αν όμως δεν υπάρχει θετική εξέλιξη;

Καταρχάς να πω ότι μπορεί να είναι πάρα πολλοί λόγοι που ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ταιριάξει.
Το timing; Οι συνθήκες; Έλλειψη αμοιβαιότητας;
Άπειροι λόγοι που όσο και να προβληματίζεσαι και να το συζητάς με τις φίλες σου ποτέ δε θα μπορείς να είσαι σίγουρη. Και πολύ πιθανό να μη μάθεις ποτέ τους πραγματικούς λόγους.
Μπορεί λοιπόν παρά τις προσπάθειές σου να μην έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτό που θέλεις να ξεκινήσεις δεν επιτυγχάνεται. Δεν σε βλέπει ερωτικά. Αυτό όμως δεν πρέπει να έχει σημασία. Σημασία πρέπει να έχει να βρεις έναν άνθρωπο που θα σε θέλει για αυτό που είσαι. Να σε δεχτεί και να σε αγαπήσει και να θέλει να σε εξελίξει προς το καλύτερο όπως θα θέλεις και εσύ να κάνεις σε αυτόν. Να τον συνεπαίρνεις ως γυναίκα και να θέλει να σε κάνει ευτυχισμένη. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, αυτό δεν ισχύει. Μπορεί μέσω αυτής της κατάστασης να θελήσεις να εξελίξεις τον εαυτό σου σε κάποιους τομείς προς το καλύτερο αλλά πρέπει και να προχωρήσεις μπροστά.

Δεν είναι υγιεινό και δε σου κάνει καλό να κολλήσεις σε μια κατάσταση που δεν έχει νόημα. Που δε θα μετατραπεί σε αυτό που ονειρεύεσαι. Αυτό που λέω συνήθως στις φίλες μου, σε γενικές γραμμές και ελπίζω να βοηθάει, είναι το εξής: Σύμφωνα με τα στοιχεία πληθυσμού απογραφής του 2011 υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια άντρες στην Ελλάδα μας. Ακόμη και μια στο εκατομμύριο περίπτωση να είναι αυτός που έχεις βρει (που δεν είναι) και τελικά δε σε θέλει, υπάρχουν άλλοι 4! Και όχι μόνο υπάρχουν αλλά μπορεί κιόλας να μην τους δεις αν περάσουν από μπροστά σου γιατί εσύ θα έχεις μάτια μόνο για αυτόν που ΔΕ σε θέλει.

Η καλύτερη επιλογή για τέτοιες καταστάσεις είναι να προσπεράσεις. Μπορεί να είναι κρίμα που δεν έγινε κάτι όπως το ήθελες αλλά δε γίνεται να αρέσεις σε όλους. Και δε χρειάζεται κιόλας. Σημασία έχει να προσπαθήσεις να βρεις το 100% σου. Και αυτό φαίνεται από την αρχή…

 

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ