Eman says: 5 συμβουλές για ένα καλό πρώτο ραντεβού!

Eman says: 5 συμβουλές για ένα καλό πρώτο ραντεβού!

Αχ, αυτό το πρώτο ραντεβού. Πόσο ωραίο μπορεί να είναι.

Έχεις βρει κάποιον που μάλλον σου κάνει και επιλέγεις να βγεις μαζί του. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί γιατί άλλωστε δεν τον γνωρίζεις καλά, αλλά το ένστικτό σου λέει ότι όλα είναι πιθανά. Ίσως να έχεις και «πεταλουδίτσες στο στομάχι», που λένε. Αυτό που δε θέλεις σίγουρα, είναι αν δεν προχωρήσει να φταις εσύ.

Εγώ θα σου δώσω πέντε συμβουλές για να αποφύγεις τα λάθη και να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας.

  1. Να είσαι θηλυκιά.

Δε θα σου πω τι να φορέσεις. Αυτό εξαρτάται καθαρά από το στυλ σου, τη διάθεση που έχεις και τι θέλεις να δημιουργήσεις στον άλλο, καθώς και άλλους παράγοντες όπως π.χ. πού θα πάτε. Ό,τι και να επιλέξεις όμως, μην ξεχνάς ότι εσύ είσαι το θηλυκό. Έναν άντρα πάντα θα τον ελκύει μια θηλυκιά γυναίκα. Δυστυχώς ενώ υπάρχουν πολλές όμορφες γυναίκες,  λίγες είναι αυτές που είναι πραγματικά θηλυκές. Γιατί η θηλυκότητα δεν είναι μόνο ομορφιά. Δεν αναφέρομαι στο να «πετάξεις κάτι έξω» φυσικά. Δε χρειάζονται υπερβολές, γιατί είναι πολύ πιθανό να δώσουν άλλες εντυπώσεις. Αναφέρομαι στη θηλυκότητα και τη γοητεία που μπορείς να εκπνεύσεις στον άντρα που έχεις απέναντί σου.

  1. Μη φοβάσαι να δείξεις ποια είσαι.

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσεις από την αρχή να δείχνεις ποια είσαι. Το ξεκίνημα μιας γνωριμίας είναι πολύ εύθραυστο. Δε γνωρίζει κανείς από τους δυο τι έχει περάσει ο άλλος και πώς μπορεί κάποια πράγματα να τα ερμηνεύσει. Εύκολα μπορεί να γίνουν παρεξηγήσεις και να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν παρεξηγήθηκες και ότι αν κάτι δεν πάει καλά εσύ ήσουν ο εαυτός σου πρέπει να μη φοβάσαι να τον δείχνεις. Αυτό είναι και θέμα χαρακτήρα, αλλά καλό είναι να δείξεις την ειλικρίνεια και τον εαυτό σου από την αρχή και να μην παίζεις «παιχνίδια». Δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείς κάτι, γιατί δε θα του ανοίξεις την καρδιά σου με το καλημέρα. Αλλά σε ενδιαφέρει να ταιριάξετε, γιατί θα δει αυτό που πραγματικά είσαι. Για να γνωριστείτε καλύτερα άλλωστε βγαίνετε.

  1. Να κάνεις και εσύ κομπλιμέντα.

Τα όμορφα κομπλιμέντα είναι τόσο ωραία για τον άντρα όσο και για τη γυναίκα. Μπορεί μια γυναίκα να τα ακούει πιο συχνά από έναν άντρα, παρόλο που πολλά από αυτά που της κάνουν είναι άκυρα ή χυδαία, αλλά ξέρεις πολύ καλά πόσο μπορεί να σε ανεβάσει ένα πετυχημένο. Πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή να έχεις ήδη φέρει ένα στο μυαλό σου. Μπορείς και εσύ να κάνεις τον άλλο να νιώσει έτσι. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να το κάνουν και τότε πίστεψέ με είναι πραγματικά υπέροχο. Ακόμη περισσότερο όταν ο άντρας τις έχει ψηλά στην υπόληψή του. Ίσως κάποια στιγμή να γράψω για τα κομπλιμέντα γιατί έχω παρατηρήσει ότι γενικώς είναι λίγες οι γυναίκες που κάνουν. Ίσως επειδή δε θέλουν να δώσουν αέρα; Ίσως επειδή έχουν ανασφάλεια να δείξουν ότι τους αρέσει ο άντρας επειδή και καλά θα χάσουν το «πάνω χέρι»; Ίσως γιατί κάποιες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν κάποιον και διστάζουν να του δώσουν αξία; Ίσως πολλές είναι κομπλεξικές; Πολλά ίσως. Θα ήθελα τη γνώμη σου στο mail που σου γράφω στο τέλος.

  1. Άσε το κινητό σου στην άκρη.

Έχεις βρει έναν άνθρωπο που σου κάνει «κλικ» και βγαίνεις έξω για να τον γνωρίσεις καλύτερα. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να δείξεις, όχι μόνο στο ραντεβού αλλά και γενικά στη ζωή σου, είναι ο σεβασμός όπως έχω γράψει και στο «Σεβασμός, κυρίες και κύριοι! Για μια καλύτερη ζωή!». Εκείνες τις ώρες που θα είσαι μαζί του θα πρέπει να «είσαι εκεί». Το κοινωνικό δίκτυο δεν πρόκειται να χαθεί και αν δεν υπάρχει ανάγκη όλοι μπορούν να περιμένουν. Δεν είναι κακό να φύγεις γιατί δεν περνάς καλά, αλλά σεβάσου τον χρόνο που αφιερώνετε και οι δύο για τη γνωριμία.

  1. Ποτέ μην ξεχάσεις να κάνεις την κίνηση ότι πας να βγάλεις το πορτοφόλι σου.

Δεν περιμένω και δε θα έπρεπε να περιμένεις ούτε εσύ ότι θα πληρώσεις τα δικά σου. Αν και υπάρχουν γυναίκες που όντως θέλουν να πληρώσουν και αυτό είναι όμορφο γιατί δείχνει ανεξαρτησία, δε χρειάζεται. Εγώ πιστεύω ότι είναι ευχαρίστηση για έναν άντρα στο πρώτο ραντεβού να αναλάβει αυτός τα έξοδα. Δε θα το κάνει επειδή «πρέπει» αλλά επειδή είναι ένα ελάχιστο δείγμα ότι «δίνει». Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι απλά υλικό. Εσύ όμως θα ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις την «κίνηση». Αν δεν την κάνεις δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου αλλά η έλλειψη μπορεί να είναι παρεξηγήσιμη.

Εύχομαι αυτός που επέλεξες να βγεις να είναι αυτός που πραγματικά ψάχνεις, όλα να πάνε καλά και να είστε και οι δυο ευτυχισμένοι.

Αν είναι να γίνει, θα γίνει.

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.