Η συνταγή της ημέρας: Μαγειρίτσα της γιαγιάς Μαγδαληνής!

Η συνταγή της ημέρας: Μαγειρίτσα της γιαγιάς Μαγδαληνής!

Από κανένα τραπέζι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, δεν λείπει η παραδοσιακή μαγειρίτσα, η μαλακτική σούπα που σκοπό έχει να προετοιμάσει το στομάχι για να υποδεχτεί τα πασχαλινά εδέσματα!

Την παραδοσιακή μαγειρίτσα με τη συνταγή της γιαγιάς Μαγδαληνής, φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Καλομαγείρισσα η κυρά Μαγδαληνή, μαγειρεύει πάντα με μεράκι και αγάπη, μας λέει πως φτιάχνει τη μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης αλλά και το φρικασέ και το κατσικάκι με πατάτες για το πασχαλιάτικο τραπέζι! ( δείτε το βίντεο εδώ,)

Υλικά:

1 συκωταριά και έντερα από 1 κατσικάκι ή αρνάκι

1 κρεμμύδι ξερό

1 κ. σ. φυτίνη

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

λίγα κλαράκια δυόσμο

1 μεγάλο μαρούλι

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

1-2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα, μέσα έξω, γυρνώντας τα με ξυλάκι, ή κόβοντάς τα κατά μήκοε μ' ένα ψαλίδι, τα βάζουμε στο ξύδι και τα ζεματάμε σε βραστό νερό, τα ξαναπλένουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Ζεματάμε επίσης τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα Σε 1 κ.σ. φυτίνη τσιγαρίζουμε καλά τα εντεράκια και τη συκωταριά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Αφού τσιγαριστούν καλα, προσθέτουμε νεράκι που να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν κρυώσει λίγο η μαγειρίτσα κάνουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια και παίρνουμε 1-2 κουταλιές από το ζουμί και τ΄ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη για το βράδυ μετά την Ανάσταση!

Απολαύστε τη γιαγιά Μαγδαληνή στο βίντεο:

Το βίντεο είναι από το αρχείο του "Βοήθεια στο σπίτι Δήμου Δοξάτου

Δείτε ακόμη εναλλακτικά για όσους δεν τρώνε μαγειρίτσα : Φρικασέ με αρνάκι, εδώ και Φρικασέ κατσικάκι με μπρόκολο, εδώ.

Καλή Ανάσταση!!!