5 tips για να ξυπνάς ευκολότερα το πρωί

5 tips για να ξυπνάς ευκολότερα το πρωί(πηγή pixabay)

Καλημέρα υπναρούδες του κόσμου, ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να μιλήσουμε για κάτι που όλες μισούμε, όσο μισεί η σύγχρονη μόδα τις εσπαντρίγιες στους άντρες (ούπς!). Το όνομα αυτού, πρωινό ξύπνημα!

Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία που θεωρούν πως πρωί είναι όσο υπάρχει ήλιος στον ουρανό; Λες καλημέρα πάντα μετά τις 12 το μεσημέρι; Θεωρείς πως το απόγευμα ξεκινά πάντα μετά τις 7; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα (καλά είναι λίγο και για εμένα) . 

Εδώ στο ewoman κατανοούμε την ανάγκη σου για ξεκούραση, αλλά ο κόσμος είναι κακός. Θέλει να ξυπνάς από τα άγρια χαράματα (βλέπε κατά τις 10 π.μ.), τι να κάνουμε τώρα; Συγκεντρώσαμε λοιπόν ορισμένα tips που θα κάνουν το δύσκολο εγχείρημα του πρωινού ξυπνήματος, ελάχιστα πιο ανώδυνο. Ιδού οι αποφάνσεις των ειδικών (βλέπε εμένα που κοιμάμαι ως τις 12 μ.μ):

⦁ Για να σου είναι πιο εύκολο να ξυπνήσεις το πρωί, δέκα λεπτά πριν πέσεις για ύπνο άνοιξε το παράθυρο του υπνοδωματίου σου. Ο καθαρός αέρας θα ανανεώσει το οξυγόνο του χώρου και θα κάνει τον ύπνο σου πιο ξεκούραστο και βαθύ με αποτέλεσμα να τον χορτάσεις περισσότερο και να σηκωθείς ευκολότερα (λέμε εμείς τώρα)

⦁ Άνοιξε το θερμοσίφωνο από το προηγούμενο βράδυ (μην ξεχάσεις να το κλείσεις πριν πέσεις για ύπνο) έτσι ώστε το πρωί να έχεις έτοιμο ζεστό νερό και να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα ντουζάκι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανανεωτικό που να σε ξυπνάει καλύτερα. Αλλά και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξεκινάς την ημέρα σου με φρεσκάδα και αρώματα από αφρόλουτρο και κρέμες (όχι δεν σας ζηλεύουμε εσάς που δουλεύετε σε κέντρα αισθητικής με φρού φρού και αρώματα)

⦁ Ετοίμασε μια playlist με τραγούδια που θες να ακούς το πρωί όσο ετοιμάζεσαι, στην χρονική διάρκεια που χρειάζεσαι ακριβώς πριν φύγεις από το σπίτι. Με το ραδιόφωνο μπορείς εύκολα να χάσεις την αίσθηση του χρόνου. Ενώ αν χρονομετρήσεις την προετοιμασία σου πριν φύγεις από το σπίτι και την εντάξεις σε μια λίστα με τα αγαπημένα σου κομμάτια, δεν θα αργήσεις ποτέ πια στην δουλειά και θα ξυπνάς πιο ευχάριστα από το να βλέπεις πρωινάδικα (καλά γι αυτό το τελευταίο δεν παίρνουμε και όρκο) 

⦁ Κρέμασε απέναντι από το κρεβάτι σου τα ρούχα που θέλεις να φορέσεις, από το προηγούμενο βράδυ ακόμα. Έτσι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δεις με το που θα ανοίξεις τα μάτια σου και θα αποκτήσεις απευθείας την αίσθηση ότι έχεις πράγματα προσχεδιασμένα για την κάθε μέρα, στα οποία δεν χωρά το χουχούλιασμα μισή ώρα στο κρεβάτι (ε;)

⦁ Τελευταίο και καλύτερο αφήσαμε τον καφέ! Καφές, καφές και πάλι καφές! Εάν είσαι φαν του αθλήματος που περιλαμβάνει την προετοιμασία και κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων καφέ όλες τις ώρες της ημέρας, τότε σου προτείνουμε το πρωί να είσαι λίγο πιο πρακτική. Βάλε στην μηχανή του καφέ από το προηγούμενο βράδυ τα υλικά, έτσι ώστε με το που θα σηκωθείς να πας στο μπάνιο, η πρώτη σου κίνηση θα είναι να πατήσεις απλά ένα κουμπί. Έτσι με το που θα βγεις από τον χώρο θα σε περιμένει έτοιμος, ζεστός και λαχταριστός καφές!

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε αρκετά, στην περίπτωση που σε παίρνει όμως ακόμα ο ύπνος και σκουντουφλάς καθυστερημένη κάθε πρωί στο γραφείο, τότε έλα να κάνουμε παρέα να σου πω κι εγώ τον πόνο μου!