Μια Αγάπη μπορεί να αντέξει χωρίς τον Έρωτα;

Μια Αγάπη μπορεί να αντέξει χωρίς τον Έρωτα;(πηγή pixabay)

Αγάπη: Κινητήριος δύναμη όλων των ανθρώπων, που τη ψάχνουμε παντού για να τη βρούμε και να ζήσουμε μαζί της. Υπάρχει γύρω μας σε πολλές αγκαλιές άλλοτε μητρικές κι άλλοτε φιλικές ή ερωτικές.

Όμορφη η Αγάπη και πολύ γλυκιά. Όμως, γίνεται οδυνηρή πολλές φορές όταν δε βρίσκει λιμάνι για να αράξει. Για αυτό όλο το χάος εδώ και εκεί και στον κόσμο. Γιατί δεν έχουν μάθει να αγαπούν. Δεν ξέρουν την Αγάπη και τη φοβούνται. Τους λείπει πολύ. Λυπούνται που δεν έρχεται να τους επισκεφτεί ούτε μια φορά.

Αποτέλεσμά της; Όλες αυτές οι βίαιες πράξεις. Όλα αυτά που ακούμε καθημερινά να γίνονται, κατά βάθος είναι έλλειψη Αγάπης. Συναισθηματικό κενό, που δεν καλύπτεται με κανένα άλλο πράγμα. Πολλοί καταφέρνουν και τη ξεχνούν με διάφορα άλλα πράγματα, αλλά κάποια στιγμή έρχεται μπροστά τους και τους φανερώνει όλα αυτά που φαινομενικά αδιαφορούν και μύχια ζηλεύουν. Πολλά μπορεί να είναι η Αγάπη και χιλιάδες πράγματα μπορεί να σου δώσει και να σου πάρει πίσω, αλλά ποτέ δεν μπορεί να μοιάσει στον Έρωτα. Δύο όμοια πράγματα χωρίς τους ίδιους άξονες.

Έρωτας: Πάθος που ξεφεύγει από τη λογική και βιώνεται ακούσια μέσα από το σώμα, το βλέμμα ακόμα και το άγγιγμα. Σε μια ερωτική σχέση υπάρχει ανάγκη για ολοκλήρωση, για συναισθηματικό δέσιμο και πνευματική ανάπτυξη. Είσαι χαρούμενος όταν εμφανίζεται, αλλά μπορεί να γίνεις αλλόκοτος και βίαιος όταν οι συνθήκες είναι αντίθετες μαζί του. Ενώνει δύο ψυχές και φέρνει μια ισορροπία που η Αγάπη μόνη της δεν είναι αρκετή να καλύψει. 
Δύο δυνάμεις που συνυπάρχουν μέσα μας, όμως αρκούν μόνες τους για την ευτυχία;

Στην προκειμένη περίπτωση μια Αγάπη μπορεί να αντέξει χωρίς τον Έρωτα; Όχι, είναι η απάντηση. Μια Αγάπη μπορεί να διαρκέσει, μόνο όταν έχει παραιτηθεί από τον τομέα της ερωτικής αναγέννησης. Μόνο όταν έχει αρκεστεί στα τυπικά χαμόγελα και αντοχές λόγω παιδιών ή για λόγους ασφάλειας και άρνησης μια άλλης ζωής. Όταν ο Έρωτας δεν είναι ανάμεσά της γίνεται συνήθεια, καθημερινότητα, υποχρέωση, απέναντι στον άλλο ακόμα και ανοχή και αντοχή για να μην το πληγώσουμε.

Τι πραγματικά όμως, φοβόμαστε; Τον εαυτό μας ή τους άλλους; Μήπως αρνούμαστε να πιστέψουμε πως μας αξίζει κάτι καλύτερο και ολοκληρωμένο;

Μια Αγάπη δεν μπορεί να αντέξει χωρίς τον Έρωτα διότι όταν τα όρια ξεφύγουν και η αλήθεια βγει στο φως, θα κουραστεί και θα φύγει…