Η συνταγή της ημέρας: Αλλιώτικο μπριάμ

Η συνταγή της ημέρας: Αλλιώτικο μπριάμ

Ένα «αλλιώτικο μπριάμ» είναι η πρόταση του ewoman για σήμερα.

Ένα φαγητό που μπορείς να το πεις και «τουρλού αλλιώς…» αφού μοιάζει με τουρλού ή μπριάμ χωρίς όμως να είναι. Αυτό που το κάνει «διαφορετικό» είναι τα ριγανάτα λουκάνικα που σε συνδυασμό με τα λαχανικά και το κατσικίσιο τυρί το κάνουν πεντανόστιμο και ιδιαίτερα θελκτικό ακόμη και για τα παιδιά που δεν πολυαγαπούν τα λαχανικά!

Ένα φαγητό που συνιστάται ακόμη και γι’ αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους καθώς είναι πλούσιο σε γεύση αλλά και σε θρεπτικά συστατικά και φτωχό σε θερμίδες!

Υλικά:

½ φλιτζ. λάδι

1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

5-6 κλαράκια μαϊντανό

1 καρότο

1 κόκκινη πιπεριά

2 μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

2 πατάτες

1 ντομάτα

1 κ. σ πελτέ

3 λουκάνικα ριγανάτα

150 γρ. τυρί κατσικίσιο

1 κύβο λαχανικών

αλάτι

κοκκινοπίπερο γλυκό

ρίγανη

1 πράσο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (και το πράσο αν βάλουμε). Αφού μαραθούν προσθέτουμε το μαϊντανό τη πιπεριά σε φέτες, το καρότο, τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε κυβάκια. Τέλος προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα σε καρέ και τον πελτέ. Ρίχνουμε λίγο νεράκι και τον κύβο. Τ' αφήνουμε να πάρει μια βράση και μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα ή πυρέξ. Προσθέτουμε τα λουκάνικα σε φέτες και το τυρί σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε στους 180 ο C με κλειστό καπάκι, ή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα περίπου (ώσπου να ψηθούν τα λουκάνικα και να λιώσει το τυρί).

mpriamm-ewoman

Καλή όρεξη!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ