Πιο όμορφη από όταν ήσουν ευτυχισμένη, δεν θα γίνεις ποτέ κοριτσάκι

Πιο όμορφη από όταν ήσουν ευτυχισμένη, δεν θα γίνεις ποτέ κοριτσάκι(πηγή pixabay)

Σου έχει τύχει ποτέ να κοιτάζεις παλιές σου φωτογραφίες και να θαυμάζεις το χαμόγελό σου; Ένα πρόσωπο ανέμελο, όμορφο και αψεγάδιαστο, ένα χαμόγελο πλατύ και αληθινό, χωρίς ίχνος προσπάθειας να δείξεις πως περνάς καλά. Τελείως ειλικρινές και ανεπιτήδευτο.

Τώρα, όσο και αν προσπαθείς να χαμογελάς στις φωτογραφίες, το βλέπεις και εσύ πως δεν σου πάει το ίδιο. Δεν εντοπίζεις εκείνο το ανέμελο κορίτσι με τα λευκά  δόντια και τα ροδαλά μάγουλα να φουσκώνουν στις στιγμές της ημέρας. Τώρα θέλεις να βαφτείς,να φτιαχτείς και να ποζάρεις. Μεγαλώνεις λες, μεγαλώνεις και πρέπει να είσαι περιποιημένη. Μα το ξέρεις και το ξέρω πώς δεν φταίει αυτό. 

Πιο όμορφη από όσο ήσουν, όταν ήσουν ευτυχισμένη, δεν θα γίνεις ποτέ κοριτσάκι. Προϊόντα μακιγιάζ, κομμωτήρια και δίαιτες μπορεί να σε κάνουν μια βαθιά ελκυστική και ευπαρουσίαστη γυναίκα. Μα κοριτσάκι, μεταξύ μας, να σου πω κάτι; Δεν σε νοιάζει. Προτιμάς να τα γυρίσεις όλα πίσω, για μια μόνο στιγμή από το τότε. Τότε που κυκλοφορούσες άβαφη με βρεγμένα μαλλιά  και ροδαλά τα μάγουλα. Χωρίς ρούζ και μάσκαρα. Με πληρότητα και αγάπη. Προτιμάς εκείνο το αβίαστο χαμόγελό σου κοριτσάκι, που σου γέμιζε με χαρά την ψυχή μέχρι πάνω. 

Κοίτα τα μάτια σου σε εκείνες τις στιγμές του παρελθόντος. Πάρε μια εικόνα και πετάξου στον καθρέφτη. Τα βλέπεις καλά; Τι εντοπίζεις από την σύγκριση; Είναι ίδια τα μάτια του τώρα με τα μάτια του τότε; Ή μήπως άγχος λάθη και προβλήματα σου έχουν στοιχίσει λίγο παραπάνω από όσο πίστευες; Πότε ήταν που έσβησε το χαμόγελο από τα μάτια σου, αλλά και που πήγε; Πιο όμορφη από όσο ήσουν όταν ήσουν ευτυχισμένη δεν θα γίνεις ποτέ και το ξέρεις. Όσο και αν βάφεσαι, όσο και αν φτιάχνεσαι και στολίζεσαι. Θα σε τραβάει πάντα η σκιά των ματιών σου, μα σε ρωτάω γιατί;

Τι είναι εκείνο που σου λείπει; Είναι αντικείμενο, κατάσταση ή άνθρωπος; Αν σου λείπει τόσο μήπως να κάνεις κάτι για να το ξαναβρείς; Μπορείς να το ξαναβρείς και να το πάρεις πίσω; Αν μπορείς, τότε τρέξε κοριτσάκι. Τρέξε και πάρε το και κράτα το σφιχτά να μην σου ξαναφύγει. Μα και αν σου φύγει, μην ξανά βάλεις την σκιά του στα μάτια σου. Γιατί από εκεί ξεκινά το χαμόγελό σου κοριτσάκι. Από τα μάτια.
Αν τα μάτια σου δεν βλέπουν αυτό που θα 'θελαν να βλέπουν, μην τα αφήνεις σκυθρωπά και μισάνοιχτα. Θα έρθει κάποτε η μέρα που θα τα ανοίξεις και θα δεις κάτι που δεν ήξερες πως ψάχνεις. Τότε κοριτσάκι θα γίνεις πιο ευτυχισμένη και από όσο ήσουν κάποτε. Τότε που νόμιζες πως ήξερες τι σημαίνει ευτυχία. Τότε κοριτσάκι θα σ' αρέσει περισσότερο το χαμόγελό σου...