Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλα

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλα

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας η πρόταση του ewoman για σήμερα.

Το σπίτι μοσχοβόλησε κανέλα και γαρίφαλο! και στ' αλήθεια δε ξέρω πως να ονομάσω αυτά τα εκπληκτικά τραγανά και νόστιμα κουλουράκια κανέλας!
Τραγανά με έντονο άρωμα κανέλας τυλιγμένα στη ζάχαρη ή στο σουσάμι, είναι τέλεια συνοδευτικά για τον πρωινό καφέ, ή το απογευματινό τσάι για τις μέρες της νηστείας κι όχι μόνο!! 

Με όμορφο σχήμα είναι ιδανικά για να τα προσφέρετε ως δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα! 

Υλικά:

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ μαγειρική σόδα
2 κ.γ κανέλα
1 κ,γ γαρίφαλο
1 κ.γ μπέικιν 
800-1000 γρ. αλεύρι φαρινάπ (όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή που δε κολλάει) 

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.  Προσθέτουμε τον χυμό αφού έχουμε ρίξει τη σόδα μέσα. (προσοχή να κρατάτε το ποτήρι μέσα στη λεκάνη γιατί η σόδα θ' αφρίσει...). Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τη κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν. (για πιο έντονο άρωμα κανέλας μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κ. γ. ακόμη). Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει.
Πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα ρολάρουμε στη λευκή ή και καστανή ζάχαρη ή στο σουσάμι κι έπειτα πλέκουμε το κορδόνι σε πλεξίδα. Ενώνοντας τις άκρες φτιάχνουμε στρόγγυλα κουλουράκια σαν στεφανάκια! Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 ο C για 20'.
Τα κουλουράκια γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα με άρωμα κανέλας απερίγραπτο!! 

koul-ewoman

Καλή επιτυχία!!