Χρόνια πολλά στη γυναίκα που σφίγγει τα δόντια και προχωράει!

Χρόνια πολλά στη γυναίκα που σφίγγει τα δόντια και προχωράει!

Ίσως χωρίς τη δική της παρουσία τίποτα να μην υπήρχε. Η μορφή της αλλάζει, σαν την ψυχή της. Εάν είναι χαρούμενη, το χαμόγελο της σου δίνει ζεστασιά και εκπέμπει αυτή την θετική αύρα που θα σε τραβήξει στον δικό της χορό.

Οι ρόλοι πολλοί και συγχρόνως όλοι εξίσου απαιτητικοί. Σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά και ακόμη άλλους τόσους ρόλους κάποιος να τις δώσει τους αντέχει. Γερό σκαρί η γυναίκα βρε παιδί μου, λες και βάζει στοίχημα κάθε φορά με τον ίδιο της τον εαυτό. 

Μόνη της σε κάθε δυσκολία ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά και αντέχει και την επόμενη. Είναι αυτή που το βράδυ μετά από μια εξαντλητική μέρα και τις αμέτρητες υποχρεώσεις βγάζει τη μάσκα του σούπερ ήρωα, που όλα τα προλαβαίνει και προσπαθεί από κάπου να αντλήσει δύναμη, να βρει λίγο τον εαυτό της για να συνεχίσει. 

Αυτή είναι η γυναίκα τού σήμερα με τους αμέτρητους ρόλους, τις πολλές συγκρίσεις, τις ατελείωτες υποχρεώσεις. Έχει το μαγικό εκείνο ραβδάκι των παραμυθιών και καταφέρνει να τα φτιάχνει, να τα ρυθμίζει και να δίνει λύσει σε όλα. 
Το λιγότερο που μπορούμε να τις δώσουμε είναι σεβασμός και εκτίμηση για όσα δίνει σε αυτόν  τον καθημερινό και ασταμάτητο αγώνα της. Αυτή είναι η γυναίκα, η καθεμιά ξεχωριστά δίνει, παλεύει να κρατήσει σχέσεις και ισορροπίες. 

Ας μάθουμε τις κόρες μας να απαιτούν τον σεβασμό που τους αξίζει και τους γιους μας να δίνουν την αξία που πρέπει,σε κάθε γυναίκα που έρχεται στην ζωή τους είτε σαν σύζυγος, αδερφή, μάνα, κόρη ή φίλη! Καλά και τα λουλούδια αλλά ο σεβασμός και η αγάπη αξία ανεκτίμητη,δύναμη για να αντέχει να δίνει πολλά να ζητά ελάχιστα! 

Χρόνια πολλά λοιπόν σε κάθε γυναίκα που σφίγγει τα δόντια και προχωράει, σε όλες αυτές που παλεύουν για μάνα και πατέρας μαζί. Σε όλες εκείνες που δίνουν τη ζωή τους για να είναι όλοι εκείνοι που αγαπούν καλά. Χρόνια πολλά σε κάθε γυναίκα που το βράδυ βυθίζεται στον σκοτάδι της, βουλιάζει στον πόνο της και όμως το πρωί φορά το λαμπερό χαμόγελο που τους ξεγελά όλους και συνεχίζει!

Χρόνια μας πολλά! 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ