Γυναίκα: Η αρχή και το τέλος του κόσμου!

Γυναίκα: Η αρχή και το τέλος του κόσμου!

Πόσους ρόλους μπορεί να παίξει άραγε μια γυναίκα; Μάνα, σύζυγος, αδερφή. Μαθήτρια, φοιτήτρια, εργαζόμενη part time, καριερίστα. Πόσα πράγματα μπορεί να ισορροπήσει πάνω στο λεπτό σχοινί της ζωής που κάθε μέρα και φορτώνεται με πλήθος επιλογών και υποχρεώσεων; 

Σε ένα τυπικό ελληνικό σπίτι, είθισται τα περισσότερα να περνάνε από τα χέρια της. Φροντίδα, αγάπη, ενδιαφέρον για το καθετί που βασανίζει το κάθε μέλος. Οικιακά και εξωτερικές δουλειές. Δύναμη ζωής. Συμπληρώνει όλους τους ρόλους με άριστο τρόπο, ακούραστη αντοχή και πείσμα. 

Αρχή και τέλος του κόσμου; Εκείνη! Πυρ, γυνή και θάλασσα λέγανε οι παλιότεροι. Τέτοια δύναμη της καταλόγιζαν για να ανατρέψει τα πάντα. Μα ας μην το πάρουμε αρνητικά. Προερχόμαστε όλοι από μια γυναίκα και συνήθως σε αυτήν χρωστάμε τα πάντα! Είναι εκείνη που μας έμαθε να αγαπάμε και να μεγαλώνουμε. Να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Να την αναζητάμε στα δύσκολα για να πάρει κάθε τι μακριά με ένα χάδι. 

Εκείνη είναι που είδε τον κόσμο με διαφορετική ματιά και πάλεψε κάποτε για τα δικαιώματά της. Εκείνη είναι που παλεύει ακόμα, ίσως λίγο πιο αθόρυβα από παλαιότερα, στηρίζοντας πάντα τις επιλογές της με νύχια και με δόντια. Κατορθώνει καθημερινά στον εργασιακό της χώρο όλα όσα μπορεί να κάνει ένας άντρας, μα γυρνώντας σπίτι κάνει τα τριπλάσια για να είναι  η τέλεια μάνα, η άψογη οικοδέσποινα, η πάντα διαθέσιμη ανοιχτή αγκαλιά! 

Για σένα λοιπόν γυναίκα. Για σένα και για όλα όσα αντιπροσωπεύεις χρόνια τώρα. Για όλη τη δύναμη ψυχής που κουβαλάς μέσα σου! Γιατί σου αξίζει!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ