Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με σοκολατοκαραμελένια γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με σοκολατοκαραμελένια γεύση

Μια ελαφριά τούρτα με σοκολατοκαραμελένια γεύση, η σημερινή πρόταση του ewoman.

Είναι Σαββατοκύριακο κι όλες θέλουμε να υπάρχει ένα γλυκάκι στο ψυγείο!
Επίσης τα Σαββατοκύριακα, όλες θέλουμε λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο! 
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από μια ελαφριά και δροσερή τούρτα που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα και κερδίζει τις εντυπώσεις με την ελαφριά γεύση της και την εμφάνισή της; (Δε νομίζω!!) 

Μια τούρτα με σοκολατοκαραμελένια γεύση, χωρίς το μπελά αν πέτυχε ή δε πέτυχε το παντεσπάνι, χωρίς αυγά και βούτυρα, χωρίς ψήσιμο και χωρίς πολύπλοκες κρέμες! Είπαμε,  ευκολάκι! 
Η βάση της είναι μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης ή και τα συμβατικά. Από κει και πέρα, μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας και να αυτοσχεδιάσετε ή ν’ ακολουθήσετε τα χνάρια της δικής μου φαντασίας!!!!

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ (ολικής άλεσης)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής με επικάλυψη σοκολάτας υγείας 
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής &
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα + γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλιτ γάλα + 1 κ.γ. κονιάκ μέσα στο γάλα (για να μουσκέψετε τα μπισκότα) 
1 κουτάκι κρέμα (για σαντιγί)
1 ζαχαρούχο γάλα 
(ή 1 φακελάκι σαντιγύ + γάλα) 
σιρόπι σοκολάτας 
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο Royal
φόρμα με τσέρκι

Εκτέλεση:
Σε φόρμα με τσέρκι στρώνουμε μια στρώση μπισκότα αφού τα μουσκέψουμε στο γάλα με το κονιάκ, και ραντίζουμε με το σιρόπι σοκολάτας. Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής και τη κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ με το γάλα. Ολόγυρα στα τοιχώματα της φόρμας στήνουμε όρθια τα μπισκότα με την επικάλυψη προς τα έξω αφού τα βουτήξουμε κι αυτά στο γάλα και στρώνουμε τη μισή κρέμα και καλύπτουμε με άλλη στρώση μπισκότα και μετά με την υπόλοιπη κρέμα τηρώντας την ίδια διαδικασία. 

birthday_cake4-ewoman

birthday_cake3-ewoman

Καλύπτουμε με μια σειρά μπισκότα ακόμη και τοποθετούμε για μια ώρα περίπου στο ψυγείο. Χτυπάμε τη κρέμα με το ζαχαρούχο στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ ώσπου να γίνει μια σφιχτή αλλά απαλή σαντιγί και καλύπτουμε ομοιόμορφα την τούρτα. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη στολίσουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο με το κορνέ. 

birthday_cake2-ewoman

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο απαραίτητα κάποιες ώρες πριν την βγάλουμε από το τσέρκι και τη σερβίρουμε! 

Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με σιρόπι σοκολάτας κι απολαμβάνουμε την απίστευτη γεύση που προκύπτει με το πάντρεμα μπισκότου, καραμέλας & σοκολάτας!

birthday_cake5-ewoman

Tips: 
* Αν δε σας αρέσει η γεύση καραμέλας μπορείτε να παραλείψετε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και να τη στολίσετε με σιρόπι σοκολάτας, νιφάδες κουβερτούρας, τρούφα ή ακόμη και ινδοκάρυδο! 
* Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τη τούρτα με τα συμβατικά μπισκότα πτι μπερ κι όχι ολικής, καθώς και με τα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος κι όχι σοκολάτας υγείας ή και με άλλα της αρεσκείας σας! 
Περί ορέξεως...λόγος ουδείς!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!