Ελιγμοί: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο 104 μέχρι 26/10

Θοδωρής Βουρνάς- Ελιγμοί

«Ελιγμοί»

του Eduardo Galan

σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο 104

μέχρι και 26 Οκτωβρίου
 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jXtKeAqpzVs

 

«Μερικές φορές, η αλήθεια προκαλεί μεγαλύτερο πόνο από το ψέμα.»

 

Η επιτυχημένη παράσταση «Ελιγμοί» του Ισπανού συγγραφέα Eduardo Galan  για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Το έργο που ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων στις 26 Οκτωβρίου.

Κριτικές για την παράσταση:

Θοδωρής Βουρνάς επιμένει να τονίσει όλες τις συνιστώσες και δημιουργεί ένα σύνολο με νεύρο και συναισθηματικές εντάσεις ενίοτε και εξάρσεις... και σίγουρα τον αφήνουν αδιάφορο οι όποιες εκπτώσεις." - Τζένη Κουκίδου στο koukidaki.blogspot.gr

"Η παγίδευση των πάντων σε καταστάσεις που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι και που ξεφεύγουν με ελιγμούς, δίνει στην παράσταση μια χροιά αγχώδους εφιάλτη που δεν ξέρεις πως και αν θα γλιτώσουν. Και αυτό είναι που δίνει τη μαγεία στη θεατρική της δομή και υπόσταση..." - Βασίλης Νάτσιος στο Cosmopoliti

Θοδωρής Βουρνάς έχοντας πίσω του τη σπουδαία παράσταση Στα Σκοτεινά - Making Movies, είχε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση... Είναι αξιοθαύμαστο πως το καταφέρνει... Χτίζει μοναδικά την κάθε σκηνή και την ατμόσφαιρά της έχοντας αρωγό του, τους εξαιρετικούς φωτισμούς της Κατερίνας Μαραγκουδάκη." - Κώστας Ζήσης στο All4Fun.

"Σε 70-80 μόλις λεπτά το έργο αυτό σου δείχνει με έντονο τρόπο το πως ένας “Ελιγμός” μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, πως όσο και αν εσύ αισθάνεσαι δυνατός πάντα υπάρχουν δυνάμεις που σε τραβάνε προς αντίθετα αποτέλεσμα..." - Νάσσος Κριτικός στη Frapress.

Θοδωρής Βουρνάς σκηνοθετεί με μια χαρακτηριστική κινηματογραφική ματιά ένα έργο, που ίσως να είναι κλισέ, αν η κατάχρηση εξουσίας δεν ήταν τόσο συνήθης ώστε πλέον να μην την βλέπουμε.. Μια ποιοτική αναφορά στη ψυχαναλυτική διάθεση του αντικατοπτρισμού και στη φιλοσοφική τοποθέτηση του ειδώλου." - Νάγια Παπαπάνου στο Boem Radio.

“'Eνα απαιτητικό έργο, με κοινωνικά και φιλοσοφικά μηνύματα, επίκαιρο, το οποίο υπερβαίνει κάθε προσδοκία. Τονίζει τη διαχρονικότητα του έργου και το μεταφέρει επί σκηνής ως έναυσμα προς σκέψη.” -  Εύα Αγραφιώτη στο Τρίτο Κουδούνι

 

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ελιγμοί»

Ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν – ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός -  προσπαθούν να «ελιχθούν» και να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια που αποδεικνύεται πιο σκληρή από το ψέμα.

Ένας υπολοχαγός και ένας σκηνοθέτης τους φέρνουν αντιμέτωπους με την εξουσία, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Εξουσία στην τέχνη και εξουσία στον πόλεμο. Πότε η άσκηση εξουσίας υπερβαίνει τα όρια και ισοδυναμεί με κατάχρηση εξουσίας; Ποιος ο ρόλος του θύτη και ποιος του θύματος, όταν το ίδιο το άτομο έχει την ελευθερία να «ελίσσεται» στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του;

Όσο όμως κι αν οι ήρωες επιχειρούν να «αν-ελιχτούν», το κοινωνικό σύστημα επεμβαίνει, περιορίζοντας τα περιθώρια τους και στερώντας τους την ικανότητα να εξουσιάζουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.
 

Ταυτότητα της παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Eduardo Galan

Μετάφραση: Μαρία Φωτεινάτου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Κασσιανή Λεοντιάδου

Ενδυματολόγος: Σοφία Λεγάτου

Φωτογραφία promo/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Χρήστος Καπενής, Γιώργος Κοσκορέλλος, Αλέξανδρος Νταβρής, Αλεξάνδρα Χασάνη

 

INFO

Παραστάσεις: Μέχρι 26 Οκτωβρίου 2017 και για 8 ακόμα παραστάσεις

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 μμ

Εισιτήρια: 12 κανονικό και 8 μειωμένο

Διάρκεια: 80 λεπτά
 

Πληροφορίες θεάτρου:

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, T. 210 3455.020

theatre104@gmail.com | http://www.104.gr/

www.facebook.com/eligmoi104