5 λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα!

Τα λάθη που κάνουμε στη μακαρονάδα (Πηγή Pixabay)

Όλοι αγαπάμε τα μακαρόνια. Κι αυτό είναι νόμος. Είναι εύκολο φαγητό, γρήγορο και το κυριότερο; Νόστιμο! Το θέμα όμως είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι εύκολο (μάλλον ξεπερνά σε ευκολία και το βραστό αυγό) συχνά κάνουμε λάθη. Εμείς, όμως, στο ewoman, ως γνήσιοι μακαρονάδες, είμαστε εδώ για να τα εντοπίσουμε αυτά τα λάθη και να τα διορθώσουμε.

1.Επιλογή λάθος κατσαρόλας/ ποσότητας νερού και μακαρονιών.
Η μαγειρική είναι χημεία. Και το βράσιμο των μακαρονιών ομοίως. Μη διαλέγετε μικρά κατσαρολάκια και τα φορτώνετε με μια δεξαμενή νερό κι άπειρα μακαρόνια. Υπολογίστε το μέγεθος του κατσαρολικού σας ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα φάει. Το ίδιο θα κάνετε και με τα μακαρόνια σας. Το νερό θα φτάνει λίγο πάνω από τη μέση της κατσαρόλας σας. Αν το ακολουθήσετε αυτό, δε θα χρειαστεί να συμπληρώνετε νερό σε άβραστα μακαρόνια, ούτε θα ξεχειλίζει η κατσαρόλα σας...

2. Λάθος χρόνος
Τα μακαρόνια πρέπει να πέφτουν στην κατσαρόλα αφού το νερό έχει ξεκινήσει να βράζει για τα καλά. Καλό θα είναι να έχετε ρίξει πριν και αλάτι. Αν πρόκειται να σερβίρετε με αλμυρή σάλτσα, μη βάλετε πολύ αλάτι. Αν όμως θα τα φάτε σκέτα, θα πρέπει να τα αλατίσετε αρκετά. Αν βέβαια θέλετε να αποφεύγετε γενικώς το αλάτι, υπάρχει πάντα το ροζ Ιμαλαϊων που φημολογείται πως είναι πιο υγιεινό.

3. Δεν ανακατεύετε...
Δεν είναι λαχανικά τα μακαρόνια για να φοβάστε να ανακατέψετε την κατσαρόλα. Αντίθετα, επιβάλλεται να το κάνετε για να μην κολλήσουν είτε στον πάτο είτε μεταξύ τους. Για να εξασφαλήσετε ότι δε θα έχετε τέτοια "ατυχήματα" εκτός από το συχνό ανακάτεμα τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά του βρασμού τους, μπορείτε να ρίξετε στο νερό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Βοηθάει πολύ!

4. Μην ξεπλένετε!
Μεγάλο λάθος να σουρώνετε τα μακαρόνια και μετά να τα ξεπλένετε. Φεύγει το άμυλο και δεν κολλάει μετά η σάλτσα. Αν δε θέλετε να τα φάτε καυτά, δεν έχετε παρά να περιμένετε λίγο να κρυώσουν από μόνα τους.

5. Μην τσιγαρίζετε άσκοπα!
Όταν πρόκειται να ρίξετε σάλτσα στα μακαρόνια, δε χρειάζεται να τα καίτε σα λάδι ή βούτυρο. Από τη μία βαραίνετε το φαγητό και κατ'επέκταση και τον οργανισμό σας κι από την άλλη δε βοηθάτε τη σάλτσα να κολλήσει όπως πρέπει στα μακαρόνια. Κάψτε τα με λίγο ελαιόλαδο -αποφεύγετε όσο μπορείτε το βούτυρο- αν θέλετε απλά να τα φάτε σκέτα ή με λίγο τυρί από πάνω. Αλλιώς σερβίρετέ τα όπως ακριβώς τα βγάλατε από το σουρωτήρι.

Δοκιμάστε να διορθώσετε αυτά τα 5 λάθη που άλλοτε από απροσεξία ή από βιασύνη κάνετε και σίγουρα θα έχετε απογειώσει τη γεύση των μακαρονάδων σας! Άντε και καλή απόλαυση!