Τα 3 αντίδοτα στις «παρενέργειες» της σκορδαλιάς!

Τα 3 αντίδοτα στις «παρενέργειες» της σκορδαλιάς!

Κι επειδή 25η Μαρτίου σήμερα κι όσο να πεις η σκορδαλιά έχει την τιμητική της, εμείς στο ewoman σας έχουμε τη λύση για τις "παρενέργειες"... Συγκεκριμένα, 3 «αντίδοτα» στη σκορδαλιά!

Όλη η Ελλάδα σήμερα τρώει μπακαλιάρο σκορδαλιά, οπότε μία άποψη είναι, πως η δυσάρεστη μυρωδιά στην αναπνοή θα πρέπει να γίνει… αποδεκτή και ανεκτή λόγω της ημέρας!

Μέρα είναι και θα περάσει...θα μου πείτε, αποφύγετε τις επαφές «τρίτου τύπου», τις μαζώξεις σε κλειστούς χώρους, τους εναγκαλισμούς και ιδίως τα φιλιά! (ούτε πεταχτά!!)

Αλλά και πάλι ρε παιδιά, δεν υποφέρεται όλη αυτή η σκορδίλα πανταχόθεν!

Άραγε δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση και να αντέχεται; (διερωτώμαι…) Υπό αυτό το ερώτημα υποκινούμενη κάτι βρήκα και φυσικά θα το μοιραστώ μαζί σας, αγαπητά μου παιδιά (γκουχου γκουχου) αναγνώστριες κι αναγνώστες του ewoman!

Άλλωστε εμείς στο ewoman ψάχνουμε και βρίσκουμε λύση για όλα, γι’ αυτό δε θα βρίσκαμε;

Την προσοχή σας παρακαλώ, γιατί σας έχω νέα!!

Εκτός του ότι αν μασήσουμε λίγα φύλλα μαϊντανού, ή λίγο άψητο ελληνικό καφέ η 2-3 ξυλαράκια γαρίφαλο θα αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά η δυσάρεστη οσμή του σκόρδου (κοινώς σκορδίλα!!!) υπάρχουν κι άλλα 3 «αντίδοτα», πιο αποτελεσματικά, που εύκολα μπορούμε να κάνουμε:

 

Ρόφημα με μαϊντανό

Βράζουμε μισό λίτρο νερού και προσθέτουμε μισή κούπα ψιλοκομμένου μαϊντανού. Σκεπάζουμε το σκεύος και περιμένουμε για 15-20 λεπτά. Φιλτράρουμε και προσθέτουμε τον χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι και, αν θέλουμε, λίγη ζάχαρη. Το ρόφημα πίνεται κρύο ή ζεστό.

Χυμός με σιταρόχορτο

Χτυπάμε στο μπλέντερ χυμό από φρέσκα πορτοκάλια, ένα καρότο και μερικές φρέσκες φράουλες, προσθέτοντας λίγο φρέσκο σιταρόχορτο.

Το σιταρόχορτο το βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Πράσινο μήλο με κανέλα

Μετά το φαγητό, μπορούμε να φάμε φετούλες πράσινου μήλου τις οποίες θα έχουμε πασπαλίσει με μπόλικη κανέλα. Το μήλο εκτός από χωνευτικό, θα βοηθήσει χάρη στα οξέα του την απομάκρυνση των βακτηριδίων από το στόμα περιορίζοντας σημαντικά τη κακοσμία.

Κι αφού μάθαμε αυτά τα μικρά tips μπορούμε να τηρήσουμε την παράδοση και να γευτούμε άφοβα τη σκορδαλιά...

Γιατί μπακαλιάρος χωρίς σκορδαλιά είναι σαν θάλασσα χωρίς αλάτι!!!

 

Καλή όρεξη!!!!