Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο και αλμυρό κέικ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο και αλμυρό κέικ

Ένα αλμυρό κι ελαφρύ κέικ που φτιάχνεται πανεύκολα η συνταγή του ewoman για σήμερα.

Αν θέλετε κάτι νόστιμο για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό, κάτι θρεπτικό για το κολατσιό των παιδιών, κάτι ιδιαίτερο για τον καφέ με φίλες ή για το παιδικό πάρτι, αλλά και για κάθε περίσταση αυτό το αλμυρό κέικ θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες. Με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, χωρίς κανέναν βαθμό δυσκολίας αλλά ιδιαίτερα γευστικό και χορταστικό!

Υλικά:
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ. τσ. σπορέλαιο
2 κούπες αλεύρι
1 κ. γ. αλάτι
1 μπέϊκιν
250-300 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά (gouda, edam κτλ)
100 γρ. τυρί φέτα
2-3 λουκάνικα (τύπου Φρανκφούρτης)
10 φέτες αλλαντικά (ζαμπόν ή καπνιστή μπριζόλα ή μπέικον ή και μίξη όλων!)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Ρίγανη
Μακρόστενη φόρμα ή μακρόστενα ταψάκια μιας χρήσεως

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ 'αυγά με το γιαούρτι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε με το αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να γίνει ένας χυλός. Στο μεταξύ σ' ένα μπολ, τρίβουμε τα κίτρινα τυριά και με το χέρι τη φέτα, κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε φετούλες, ρίχνουμε και ρίγανη και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά, να σκορπιστούν ομοιόμορφα παντού. 

almiro2-ewoman

Αδειάζουμε το μείγμα, σε μακρόστενη φόρμα 30 εκ. αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.

almiro3-ewoman

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45- 50' λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει
Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε!

almiro5-ewomanalmiro7-ewoman

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ