Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με σπανάκι

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι, από τα καλύτερα και πιο γευστικά νηστίσιμα πιάτα η πρόταση του ewoman για σήμερα! 

Οι σουπιές είναι από τα νοστιμότερα θαλασσινά και συνδυάζονται τέλεια με χορταρικά! 
Σε καιρό Σαρακοστής που βρίσκουμε άφθονα τα χορταρικά είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. 

Υλικά:
1 κ. σουπιές 
1 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια 
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 κ. σπανάκι (+ λίγα ραδίκια ή λάπατα προαιρετικά!) 
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλ. σάλτσα ντομάτα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα 

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Αν οι σουπιές είναι μεγάλες τις κόβουμε σε 2 ή σε 4 κομμάτια.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και το πράσο, έως ότου γυαλίσουν. Ρίχνουμε τις σουπιές και τις τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

soupies-ewoman

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5'.

soupies-ewoman

Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι σουπιές με σπανάκι για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο προσεκτικά. Στο τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα.

soupies-ewoman

Tips:
Μπορείτε να ζεματίσετε το σπανάκι για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό. 
Για πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό τα μισά τουλάχιστον σακουλάκια μελάνι! (σας συστήνω να το δοκιμάσετε έστω μια φορά...) 

Καλή επιτυχία!!