Η συνταγή της ημέρας: Πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς

Η συνταγή της ημέρας: Πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς

Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και οι νοικοκυρές βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών. Φυσικά, δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι του σαλονιού, δίπλα από τα πασχαλινά αυγά, τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια. Γι΄αυτό κι εμείς σας έχουμε στο ewoman την συνταγή της μαμάς μου.

Τα λίγο πολύ γνωστά σε όλες μας υλικά, είναι τα εξής:
8αυγα
1/2 βούτυρο γάλακτος
750γρ ζάχαρη
1κσ baking powder
2 1/2 κσ αμμωνία
5 βανιλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
2 πακετα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το βούτυρο και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου)

Χτυπάμε βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε το μείγμα μας σε μεγάλη λεκάνη ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι και δεν ζυμώνουμε αλλά κάνουμε γύρω γύρω με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά. Πλάθουμε πλεξούδα στρογγυλά ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και αλείφουμε με αραιωμένο με νερό κρόκο αυγού πασπαλίζουμε αν θέλουμε με χρωματιστή τρούφα ή ζάχαρη ή σκέτα . Στρώνουμε σε λαμαρίνες λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους φούρνο στους 200° μέχρι να πάρουν χρωμα ανάλογα τον κάθε φούρνο εγώ ορισμένα τα βγάζω με ανοιχτόχρωμο χρώμα και επειδή μου αρέσουν τα αφήνω λίγο πιο πολύ.