Δείτε πως πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας

Δείτε πως πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας

Η σωστή επιλογή του σαμπουάν και φυσικά το σωστό λούσιμο είναι το Άλφα και το Ωμέγα στο να αναδειχθεί το χτένισμα, το κούρεμα ακόμα και το χρώμα των μαλλιών σας.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με την επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν, εκείνου δηλαδή, που ανταποκρίνεται στον τύπο των μαλλιών σας. Έάν δεν ξέρετε ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σας, ρωτήστε τον κομμωτή σας. Η άποψη που ακούγεται πως το τακτικό λούσιμο δεν ωφελεί, είναι μύθος. Με ένα ήπιο σαμπουάν για καθημερινή χρήση, μπορείτε να λούζεστε όσο συχνά επιθυμείτε, χωρίς το φόβο μήπως ταλαιπωρηθούν τα μαλλιά σας. Aφού βρέξετε τα μαλλιά σας, απλώστε το σαμπουάν. Ξεκινήστε το λούσιμο με απαλές κινήσεις, και απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας και συνεχίστε σε όλο το μήκος των μαλλιών.

Στη συνέχεια, ξεβγάζετε πολύ καλά με χλιαρό νερό, μέχρι να φύγει όλο το σαμπουάν και επαναλαμβάνετε αν είναι απαραίτητο. Να θυμάστε, ότι το καλό ξέβγαλμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς βοηθάει τα μαλλιά να δείχνουν λαμπερά, υγιή και φυσικά να μην μένουν κατάλοιπα. Όσες από εσάς έχετε λιπαρά μαλλιά, θα πρέπει να κάνετε το τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό, γιατί βοηθά να κλείσουν οι πόροι της τρίχας και να διατηρηθεί η λάμψη των μαλλιών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πόροι παραμένουν ανοιχτοί και εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα σαν αντίδραση του δέρματος, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να «λαδώνουν» γρηγορότερα.

Τέλος, απλώστε μαλακτική κρέμα ή μια μάσκα στα μήκη και στις άκρες, για ενυδάτωση, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν σπάνε τα μαλλιά και γιατί μειώνεται το φριζάρισμα και γίνονται πιο απαλά.

Aποφύγετε να λούζετε τα βαμμένα μαλλιά με σκληρά σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό όσο λιπαρά κι αν είναι, γιατί με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται το ξεθώριασμα. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα λάμψης και ενυδάτωσης, όπως λάδια, και σπρέι.

Και μην ξεχνάμε το βασικότερο όλων. Τη διατροφή! Προσέξτε λοιπόν τη διατροφή σας! Οι κακές διατροφικές συνήθειες έχουν άσχημο αποτέλεσμα στα μαλλιά σας. Ζητήστε από το κομμωτήριό σας, θεραπείες που θα κάνετε σε τακτά διαστήματα, για να ενισχύσετε τη λάμψη και την υγεία των μαλλιών σας.