Η ζωή είναι αγώνας. Νικητής θα βγεις ή ηττημένος;

Η ζωή είναι αγώνας. Νικητής θα βγεις ή ηττημένος;

Αυτή η χρονιά λοιπόν, σιγά-σιγά πλησιάζει στο τέλος της.
Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις: Σε έναν στόχο, ένα όνειρο, μια ελπίδα για το μέλλον.
Άγχος και πανικός.

 Προσπαθείς σταδιακά να ανασύρεις στην μνήμη χαμένες σημειώσεις, να φέρεις στο μυαλό την ύλη και να αρχίσεις μανιωδώς τις επαναλήψεις. Και όλα αυτά γιατί; Για μια δοκιμασία. Για μια στιγμή.
Για ένα τρίωρο μπροστά στις 365 μέρες που έχει ο χρόνος. Για ένα κλειδί που θα ανοίξει την αυριανή ζωή σου. Που θα σου δώσει τα εφόδια για να χτίσεις ένα μέλλον και να πορεύεσαι από αυτό. Για αυτό όλος αυτός ο αγώνας και η πίεση. Για ένα καλύτερο αύριο γεμάτο επιτυχίες και χαμόγελα.
Προσπάθησε λοιπόν, χωρίς να φοβάσαι και κάνε το μόνο για εσένα. Για κανένα γονέα και γνωστό.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

Για να νιώσεις πως ότι κατάφερες ήταν δικό σου θέλημα και όχι κάποιου άλλου. Μην σε αγχώνουν τα θέματα ούτε η διαδικασία. Δεν είναι τίποτα. Απλά ένα διαγώνισμα, σαν και αυτό που σου βάζει ο καθηγητής στην τάξη. Μάλλον η στιγμή είναι αυτή που κατά βάθος σε αγχώνει. Μήπως πάθεις κάτι, μην ξεχάσεις κάτι. Ακόμα και αυτό να γίνει είσαι άνθρωπος πάνω από όλα και τα λάθη είναι για να γίνονται.
Διότι αυτή είναι η ζωή. Ένας αγώνας που είτε θα βγεις νικητής είτε ηττημένος. Και ο ηττημένος δεν είναι αυτός που αποτυγχάνει αλλά αυτός που σταματά να προσπαθεί. Αυτό είναι και οι Εξετάσεις.
Δες το σαν ένα παιχνίδι γνώσεων από όλα αυτά που έμαθες. Δεν μπορεί, όλο και κάτι θα ξέρεις. Το καταλαβαίνω πως είναι μια περίοδος που θες να ζήσεις αλλά αξίζει να την θυσιάσεις για λίγο. Παντού γύρω σου συναισθήματα και πίεση μεγάλη. Πίστεψέ με όμως. Μπορείς να αντέξεις.
Αυτό που κάνεις τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά στον αγώνα που θα κάνεις αργότερα για μια δουλειά, για τις δυσκολίες της ζωής.
Στα αποτελέσματα μπορεί να μην πιάσεις την πρώτη επιλογή αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Ακόμα και αν δεν σου αρέσει αυτό που κατάφερες, προσπάθησε ξανά για αυτό που ήθελες. Το σημαντικό είναι ότι βγήκες κερδισμένος και αυτό αξίζει τα πάντα. Άλλωστε όταν τελειώνεις μια Σχολή δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό θα ακολουθήσεις και μετά. Η ζωή μπορεί να σου φέρει άλλα ενδιαφέροντα και πτυχές του εαυτού σου.

Πάλεψε για εσένα λοιπόν. Για εκείνη την στιγμή που ο στόχος σου θα έχει δίπλα το όνομά σου. Αξίζει αλήθεια να την περιμένεις. Θυμάμαι τον εαυτό μου πόσο όμορφα ένιωσα όταν αυτό που ήθελα από 10 χρονών τελικά έγινε πραγματικότητα.
Τελικά ο χρόνος είναι τόσο γρήγορος που εμείς μέσα στο χάος που ζούμε τον κάνουμε αιώνιο. Κάνε λοιπόν, αυτό το ταξίδι όσο πιο όμορφο γίνεται. Είναι στιγμές και ευκαιρίες που δεν γυρνάνε.
Που μετά από χρόνια θα περιφέρονται στην μνήμη και θα λες «Πότε τα έζησα όλα αυτά;» Όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά για την ψυχή σου.

Για να της χαρίσεις αυτό που με κόπο κατάφερες. Αν πάλι δεν μπορείς, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που μόνο εσύ γνωρίζεις.
 Επίλεξε αυτό που η καρδιά σου θέλει και μπορεί να πετύχει και όχι αυτό που οι άλλοι ονειρεύονται για εσένα.
 Όχι κάτι που θα την βαραίνει αλλά αυτό που θα την ανθίζει και θα την κάνει να εξελίσσεται.
Τα απωθημένα των άλλων ας μείνουν για αυτούς. Έχεις μια ζωή που κάθε μέρα κάτι μαθαίνεις από αυτήν. Αξιοποίησέ την και θα βγεις κερδισμένος. Ο καθένας από εμάς είναι άξιος για διαφορετικούς λόγους. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε. Βάλε πίστη και δύναμη και τα όνειρά σου θα πετύχουν έστω και καθυστερημένα. Όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης:
«Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα. Ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα»
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!