Σταύρος Κιουτσιούκης: Έχεις πεθάνει για μένα

Σταύρος Κιουτσιούκης: Έχεις πεθάνει για μένα

Είναι αλήθεια πως εμπνέομαι από την γυναίκα πάντοτε. Σταύρος Κιουτσιούκης, ο δημιουργός …

Ο Σταύρος Κιουτσιούκης ανήκει στην κατηγορία των δημιουργών, που είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και το κάνει με πολύ μεράκι. Διαβάζοντας κάποιος τα κόμικ του, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι αποτυπώνουν τη σύγχρονη καθημερινότητα με ένα χιουμοριστικό τρόπο και ταυτόχρονα ανασύρουν θέματα, που προβληματίζουν τους νέους και όχι μόνο. Το ύφος του ξεχωρίζει καθώς δεν  σταματά να παράγει ευφάνταστα σενάρια, που τα αποτυπώνει σε πολύχρωμα και ασπρόμαυρα σκίτσα καθιερώνοντας χαρακτήρες που αγαπιούνται πολύ γρήγορα από το αναγνωστικό κοινό.

Το νέο του κόμικ που έχει τίτλο « Έχεις πεθάνει για μένα» το παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 10 Μαιου 2018, όπου τον συναντήσαμε και πολύ πρόθυμα μας παρέθεσε μια συνέντευξη.

1. Τι πραγματεύεται το κόμικ;

Το κόμικ "Έχεις Πεθάνει Για Μένα" δεν είναι ακριβώς όσα φαίνεται να είναι. Πρόκειται για τη χιουμοριστική ιστορία δύο συνεταίρων, εργολάβων κηδειών, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο τα οικονομικά τους προβλήματα, όσο και τη μεταξύ τους κόντρα. Συνδετικός κρίκος η Χρυσή. Η υπάλληλος ή και κάτι περισσότερο...

2. Οι ηρωίδες σου είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες. Είναι για εσένα πηγή έμπνευσης?

Είναι αλήθεια πως εμπνέομαι από την γυναίκα πάντοτε. Συνεργάζομαι εξάλλου κατά κόρον με γυναίκες και αποτελούν το κεντρικό θέμα των κόμικ μου. Ακόμη και στο καινούργιο όμως κόμικ που οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι άντρες, η μία και μοναδική γυναίκα της ιστορίας είναι αυτή, που κινεί βαθύτερα τα νήματα της σχέσης τους.
Για μένα αν θες μια καλή ιστορία, πρέπει πρώτα να προσθέσεις ένα κορίτσι.

3. Παρατηρώντας την καθημερινή σου δράση, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι είσαι δημιουργός όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι αυτό το μυστικό της επιτυχίας;

Είναι το μυστικό της ηρεμίας μου. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο ωράριο για μένα. Θέλω να είμαι εκεί στο χαρτί, την ώρα που θα έρθει η ιδέα ή η όρεξη. Προφανώς θα κάνω ρυτίδες νωρίς, αλλά θα τις έχω αφιερώσει στην τέχνη.

4. Πόσο συχνά συναντάμε τον Σταύρο μέσα στα κόμικ του;

Αυτή είναι ερώτηση παγίδα, εφόσον μεγάλο μέρος της εργογραφίας μου είναι ερωτικού περιεχομένου! Πάντως είναι αλήθεια πως στα κόμικ μου εμφανίζομαι τακτικά είτε ως δευτερεύων χαρακτήρας, είτε με παραλλαγμένη τη μορφή σε πιο κεντρικούς ρόλους. Θα ήταν ψέματα να πω ότι δεν κάνω κόμικ βασισμένα σε σκέψεις και επιθυμίες μου.

Τον Σταύρο τον βρίσκετε εδώ.