Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθολούλουδα τηγανητά γεμιστά με κουρκούτι

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθολούλουδα τηγανητά γεμιστά με κουρκούτι

Κολοκυθολούλουδα τηγανητά γεμιστά με κουρκούτι, που μοσχοβολούν Σάμο αλλά και Δοξάτο η συνταγή του ewoman για σήμερα! Τη συνταγή την έμαθα από τη Σαμιώτισσα  γιαγιά μου, που ήρθε νύφη στο Δοξάτο.

Η γιαγιά μου σωστή αρχόντισσα στη κουζίνα της έφερνε με τη μαγειρική της (κι όχι μόνο!) «αέρα νησιώτικο» στο σπίτι.

Υλικά για 15 λουλουδάκια:

Σ' ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά, αρκετή τριμμένη φέτα, αλάτι,πιπέρι, μπόλικο δυόσμο αποξηραμένο, ελάχιστο γάλα κ αλεύρι λίγο όσο πάρει, τόσο ώστε να βγει ένας σφιχτός χυλός.

Εκτέλεση: Γεμίζουμε τα λουλουδάκια με το κουρκούτι,τυλίγουμε προσεχτικά με τα άνθη τους κ τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά...

Τα κολοκυθολούλουδα πρέπει να μαζεύονται νωρίς το πρωί που είναι ανοιχτά! Αν θέλουμε να μαζευτούν πολλά κι ύστερα να τα τηγανίσουμε, μπορούμε να φυλάσσουμε τα ήδη γεμισμένα λουλούδια καθώς και το κουρκούτι στο ψυγείο ως 3-4 μέρες σκεπασμένα με σελοφάν. Ότι υγρά βγάλουν στο πιάτο τα στραγγίζουμε...

Είναι ένας εκπληκτικός ουζομεζές (κι όχι μόνο!!!) που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι !!! Στην υγειά σας!

*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Πηγής Σταμπουλού.