Σπύρος Σμυρνής: Aνθρώπων σκιές

Σπύρος Σμυρνής: Aνθρώπων σκιές

Ο Σπύρος Σμυρνής στο πρώτο του βιβλίο που έχει τίτλο "Aνθρώπων σκιές", αποτυπώνει είκοσι και μια ανθρώπινες ιστορίες με απόλυτο ρεαλισμό. Αφηγείται και ξεδιπλώνει συναισθήματα και καταστάσεις, που λίγο πολύ,όλοι έχουμε βιώσει χωρίς κανένα περιτύλιγμα και καμία υπερβολή. Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο θα βρει εύκολα πτυχές και κρυμμένα κομμάτια του εαυτού του, ενώ το μεγαλείο των συναισθημάτων κυριαρχεί.

Εξάρτηση, φόβος, εγωισμός, ελευθερία, έρωτας και βαθιά αγάπη ξεδιπλώνονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.
"Οι άνθρωποι ζουν μέσα από τις στιγμές που μοιράζονται και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία".

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα...

Το βιβλίο είναι μια προσπάθεια να βάλω σε μια σειρά όλες εκείνες τις ιστορίες που έζησα ή ζήσανε άλλοι για μένα και αξίζουν πιστεύω του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου που έχουν οι άνθρωποι σήμερα και διαθέτουν στο διάβασμα.

Οι ήρωες του βιβλίου είναι άνθρωποι "αντισυμβατικοι" που ζουν παθιασμένα και λανθάνουν συχνά. Είναι αυτοί οι άνθρωποι της σημερινής κοινωνίας;

Είναι οι άνθρωποι που θέλγουν εμένα προσωπικά, που βρίσκω ενδιάφεροντες και προτιμώ να μοιραστώ ένα ποτήρι μαζί τους. Αν κάποιος μπορεί να σου περιγράψει μεστά την ομορφιά της ζωής, την φθοροποιό μορφή του χρόνου και την μυρωδιά των λησμονημένων εραστών κάποιας βραδιάς, είναι αυτοί και μόνο αυτοί. Αν κάποιος μπορεί να σε διδάξει λίγες στάλες ζωή είναι μόνο εκείνοι που λάθεψαν τόσες φορές που στο τέλος χάσανε το μέτρημα.

-Πως θα χαρακτήριζες με μια λέξη τις ιστορίες που αποτυπώνονται στο βιβλίο σου;
-Στιγμές

-Εξουσία, έρωτας, σεξ, φιλία, εγωισμός πρωταγωνιστούν στο βιβλίο σου. At the end ποιο απ' όλα τερματίζει πρώτο;
-Για μένα είναι ο έρωτας, πάντα είναι ο έρωτας, ο μόνος που χει τα κότσια το χρόνο να σταματήσει και να στάξει λίγη αθανασία στις στιγμές μας!

-Η πρώτη ιστορία του βιβλίου έχει τίτλο "True love". Υπάρχει στ΄αλήθεια κάπου εκεί έξω...;
-Σίγουρα υπάρχει. Αν κάτι δεν διαπραγματεύομαι είναι η ύπαρξη της πραγματικής αγάπης Ευλογημένοι όσοι δώσανε και όλοι ήπιαν από το ποτήριον τούτο!