Τι πρέπει να φάει μια γυναίκα στο πρώτο ραντεβού;

Τι πρέπει να φάει η γυναίκα στο πρώτο ραντεβού (Πηγή Pixabay)

Καιρό το περίμενες κι επιτέλους εισακούστηκαν τα παρακάλια. Νέος υποψήφιος αγαπημένος που δείχνει να ανταποκρίνεται στα στάνταρ σου. Είστε στη φάση των πρώτων διερευνητικών ραντεβού και φυσικά θέλεις να δείξεις το καλύτερο εγώ σου. Ήπιατε καφέδες, ήπιατε ποτά και έρχεται η αποφράδα μέρα που σου προτείνει να πάτε για φαί. Κι εσύ που όσο να πεις μια ορεξούλα και λόγω εποχής την έχεις αυξημένη, βρίσκεσαι ξαφνικά σε πανικό. Τι τρώνε τέλος πάντων στο πρώτο (ή σε κάποιο από τα πρώτα) ραντεβού;

Καταρχάς μην πανικοβάλλεσαι. Βραδιά είναι θα περάσει. Και μη σκεφτείς ότι θα πεις δεν πεινάω ή θα τσιμπήσεις μισό μαρούλι και μισό ραδίκι. Δεν πείθει μάνα μου το φυζίκ σου για τόσο λιτοδίαιτο. Οπότε μην κάνεις υπερβολές και φρόντισε να δείχνεις -όσο μπορείς- φυσιολογική. Τα παράλογα είναι που τραβούν την προσοχή.

Καταρχάς όλα θα εξαρτηθούν από το πού θα σε πάει. Μια σαλάτα, ένα ορεκτικό κι ένα κυρίως πιάτο στον καθένα είναι ό,τι πρέπει για ένα εστιατόριο. Μην πάρεις τίποτα σαλτσερό που να ρουφιέται και δεν ξέρει ο έρμος από πού να φύγει . Κοινώς εκείνος ο κόκκορας ο κρασάτος με το χοντρό μακαρόνι που πολύ σου κάνει όρεξη, απορρίπτεται! Διάλεξε κάτι που δε θα λερωθείς, τρώγεται αθόρυβα και το κυριότερο μπορείς να το φας εύκολα μόνο με μαχαιροπίρουνα (μπουκίτσα-μασάμε-καταπίνουμε).

Αν πάλι πάτε σε μεζεδοπωλείο που όσο να πεις είναι must για την εποχή, κάνε κράτη στην παραγγελία. Ατάκες του τύπου "Μάστορα πιάσε τα όλα από δυο φορές για να μη λείψουν" καλό είναι να λείπουν (κι ας ορέχτηκες κι εκείνα τα γαρδουμπάκια τα μερακλίδικα και το κοκορετσάκι το λαχταριστό και τη γουρουνοπούλα με την πετσούλα της. Είπαμε, θασαι κυρία...). Μετρημένα και λιτά θα παραγγείλεις. Κι αν τον δεις και πάει να ξεφύγει από την επιθυμία του να σε κακομάθει, μην επαναπαυτείς στα αλληλούια που λες από μέσα σου και πέτα εκείνη την ξεκαρφωματική ατάκα του τύπου "Καλέ ποιος θα τα φάει όλα αυτά;"

Αν πάλι το στιλ πάει σε πιο πρόχειρο -κρίση έχουμε ποτέ δεν ξέρεις- μείνε μακριά από τα τριώροφα μπέργκερ με των τριών ειδών σάλτσες και το βουνό τις τηγανητές πατάτες, τα διπλά πιτόγυρα με από όλα -και καυτερό-, τις κρέπες με ένα βουνό σοκολάτες και μπανάνες και μπισκότα. Καλαμάκια να πάρεις. Δύο είναι καλά. Άντε να στα σερβίρουν με καμιά πιτούλα από δίπλα και 3-4 πατάτες όλες κι όλες για τη γαρνιτούρα. Όχι ότι θα χορτάσεις αλλά θα την παλέψεις μέχρι να πας σπίτι. Βραδιά είναι θα περάσει. Όταν αργότερα όλα πάνε με το καλό καλά, λες ότι ο έρωτας σου άνοιξε την όρεξη και τρως με την ησυχία σου. Ή το παίρνεις επιτέλους απόφαση και ξεκινάς διατροφή.

Και καλά γελάσαμε ως εδώ, αλλά ας το δούμε και λίγο σοβαρά. Τύπου πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου γι'αυτό που είναι και να μη ντρέπεσαι γι'αυτόν. Αν σ'αρέσει το φαγητό, να φας, ό,τι και όσο θες. Νισάφι δηλαδή με τα απαγορευτικά. Στην τελική ας σε μάθει όπως είσαι κι όχι όπως θέλεις να δείχνεις. Θα το εκτιμήσει. Πάντως απόφυγε κρεμμύδια και τζατζίκια. Είπαμε να δείξεις ποια στα αλήθεια είσαι αλλά μην τον εξοντώσεις κιόλας τον άνθρωπο.

Άντε και καλά να περάσεις. Είναι όμορφος ο έρωτας μανίτσα μου για να τον πιλατεύεις με θερμίδες. Χαλάρωσε την κοιλίτσα που πόνεσε από το ρούφηγμα και απόλαυσέ τον...