Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια ή παγωτίνια μπανόφι

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια ή παγωτίνια μπανόφι

Τρουφάκια ή παγωτίνια μπανόφι η συνταγή του ewoman για να ξεκινήσει η βδομάδα γλυκά! Μια συνταγή άκρως καλοκαιρινή και ιδιαίτερη! Είτε το σερβίρετε ως γλυκάκι ψυγείου ή ως παγωτίνι, σίγουρα θα κλέψετε τις εντυπώσεις μ' αυτές τις μπουκίτσες μπανόφι! Ένα πρωτότυπο γλυκό-παγωτάκι για τους λάτρεις της καραμέλας κι όχι μόνο! Δροσιστικές μπουκίτσες για όλες τις ώρες!

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα Digestive ή πτι μπερ

2 μπανάνες

1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο (υπάρχει κι έτοιμο στα σούπερ μάρκετ)

Για την επάλειψη:

2 κουβερτούρες των 125γρ

2 κ.σ. σπορέλαιο

75 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ. (ξεχωριστά)

Σ' ένα μπολ τ' ανακατεύουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο κι έπειτα πλάθουμε μπαλάκια.

Τα αραδιάζουμε σ' ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον (αν τα σερβίρουμε ως τρουφάκια) πριν το επικαλύψουμε με την κουβερτούρα, ή στην κατάψυξη (αν τα σερβίρουμε ως παγωτίνια). Λιώνουμε τη κουβερτούρα, προσθέτουμε και το σπορέλαιο (για να δουλεύεται πιο εύκολα) κι αφού κρυώσει λίγο βουτάμε τα μπαλάκια και τα επικαλύπτουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη, αναλόγως!

Τέλος λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και γαρνίρουμε!

Tip: Μπορούμε να γαρνίρουμε και με λίγο ζαχαρούχο αντί για λευκή σοκολάτα! Όπως και να είναι, είναι απολαυστικό! Καλή απόλαυση, λοιπόν!