Διώξτε μακριά την κυτταρίτιδα!

Διώξτε μακριά την κυτταρίτιδα!

Η Έλενα Παπαϊωάννου, Buteyko Breathing Specialist, μοιράζεται με το Ewoman τα μυστικά για να διώξουμε μακριά την κυτταρίτιδα.

Όταν τα καθημερινά απόβλητα του μεταβολισμού, δεν αποβάλλονται αποτελεσματικά, εκδηλώνονται παθολογικά συμπτώματα. Αυτά σχετίζονται άμεσα με τη χρόνια λεμφική συμφόρηση. Παχυσαρκία, κύστες ωοθηκών, ινομυώματα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κ.α

Η όψη της κυτταρίτιδας φανερώνει την τοξίνωση του οργανισμού και μπορεί να καταπολεμηθεί με φυσικά μέσα. Το παρακάτω πρόγραμμα μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά καλό θα ήταν να το εντάξετε στην καθημερινή σας ζωή έτσι ώστε να έχετε υγεία και ομορφιά.

Διατροφή

Κάθε πρωί με άδειο στομάχι, καταναλώνετε ένα ποτήρι από φρέσκο χυμό φρούτων της εποχής.

Αποκλείστε ή μειώστε το λευκό αλεύρι από τη διατροφή σας. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κρίθινα προϊόντα , ολικής άλεσης και ζέα.

Μειώστε την κατανάλωση ζυμαρικών που ευθύνονται άμεσα για την δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Καταναλώνετε άφθονο καθαρό νερό ανάμεσα στα γεύματα.

Αποφύγετε την κατανάλωση υγρών μαζί με τα γεύματα, γιατί αραιώνουν τα πεπτικά υγρά και η ατελής πέψη αφήνει κατάλοιπα στον οργανισμό.

Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και μειώστε την κατανάλωση των πολυμαγειρεμένων και επεξεργασμένων τροφών:

Οι φυσικές τροφές, λαχανικά, φρούτα ,καρποί είναι σημαντικό να έχουν την κυρίαρχη θέση στην καθημερινή μας διατροφή γιατί προμηθεύουν τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία χτίζοντας ένα γερό οργανισμό. Επίσης έχουν τα δικά τους ένζυμα και πέπτονται εύκολα χωρίς να βάζουν τον οργανισμό στην κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία της παραγωγής πεπτικών ενζύμων.

Τρώτε απλά και λιτά: Αυτό σημαίνει ότι δεν συνδυάζουμε πολλά διαφορετικά είδη τροφών στο ίδιο γεύμα. Για κάθε τροφή ο οργανισμός πρέπει να παράγει τα κατάλληλα ένζυμα προκειμένου να την πέψει. Όσο λιγότερους συνδυασμούς κάνετε σε ένα γεύμα τόσο πιο γρήγορα και εύκολα γίνεται η πέψη των τροφών.

Αποφεύγετε τα μεγάλα γεύματα: Η μεγάλη ποσότητα τροφής σε ένα γεύμα  φέρνει δυσφορία και μας κλέβει την ενέργειά σας, ενώ συμβάλλει εξίσου στη συσσώρευση προϊόντων του μεταβολισμού.
Καμία τροφή δεν είναι καλή αν εμείς δυσκολευόμαστε να την χωνέψουμε. Η διατροφή είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο, γιατί σε καθέναν μας ταιριάζουν διαφορετικές τροφές και άρα μόνο αυτές μας ωφελούν. Για να καταναλώσουμε μια τροφή πρέπει να μας αρέσει, να μας ελκύει, το σώμα του από μόνο μας δείχνει ποιές είναι οι κατάλληλες τροφές για εμάς. Ακόμα και την πιο θρεπτική τροφή να φάμε, αν δεν μας αρέσει οπτικά και γευστικά, δεν θα την αφομοιώσουμε και θα μετατραπεί στο σώμα μας σε δηλητήριο.
Το μυστικό της υγείας και της μακροζωίας είναι η νηστεία! Όταν αναφερόμαστε στη νηστεία εννοούμε την πλήρη αποχή από τροφή. Κάνουμε μικρές νηστείες μια φορά την εβδομάδα, μισής ή ολόκληρης ημέρας δεν μπορούμε να απέχουμε πλήρως από το φαγητό, μπορούμε να καταναλώνουμε μόνο φρούτα και χυμούς για μία ημέρα. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον οργανισμό μας, εφόσον πάψει για λίγο να ασχολείται με τη διαδικασία της πέψης, να ρυθμίσει άλλα θέματα του οργανισμού. Ένα επιπλέον κέρδος, είναι ότι απομακρύνονται πιο αποτελεσματικά τα απόβλητα του μεταβολισμού των τροφών.

Κίνηση

Το λεμφικό σύστημα που είναι σημαντική δίοδος αποβολής των άχρηστων ουσιών ενεργοποιείται με την κίνηση των άκρων και τη δράση των μυών.
Η τεχνολογία μας έχει προσφέρει ανέσεις ,ευκολίες, ταχύτητα, μια σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής και όπως σχεδόν καθετί αυτή η εξέλιξη έχει την καλή και την κακή της πλευρά.
Ας πάρουμε τα καλά και ας γλιτώσουμε τα δεινά διαλέγοντας να βάλουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα γιατί το μυστικό βρίσκεται στην καθημερινή επανάληψη. Δε χρειάζεται να κάνουμε ένα αυστηρό και δύσκολο πρόγραμμα που απαιτεί μετακίνηση και χρήματα. Το γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο αποτελεί την καλύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδο εκγύμνασης καθώς κινητοποιεί τα σπλάχνα και την λέμφο. Ο χρόνος που είναι απαραίτητος καθημερινά για να διατηρούμε μια ικανοποιητική φυσική κατάσταση είναι μόλις 20 λεπτά!