Μυστικά για να πετύχετε τη μπεσαμέλ!

Η συνταγή της ημέρας: Μυστικά για να πετύχετε τη μπεσαμέλ!

Μια σπέσιαλ, θεϊκή μπεσαμέλ, μυρωδάτη κι απίστευτα αφράτη κι αφού κρυώσει το φαγητό, ακόμα και την επόμενη μέρα στο ψυγείο, δικής μου έμπνευσης κι επινόησης, που δε θα σας κουράσει καθόλου, ούτε καν θα σβολιάσει και το πιο σημαντικό δεν μυρίζει.

Με χαρά μου λοιπόν, σας αποκαλύπτω τα μυστικά...
Μια μπεσαμέλ θεωρείται επιτυχημένη, όταν:
-δε σβολιάζει
-παραμένει αφράτη κι αφού κρυώσει το φαγητό
-δε μυρίζει αυγό ή αλεύρι

Υλικά:
5 κούπες γάλα
1/3 του πακέτου βιτάμ
15 κ. σ. αλεύρι
4 αυγά
λίγο αλάτι
1/2 μπαλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο (όχι έτοιμο!)
λίγη τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
κασέρι τριμμένο ή φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις 4 κούπες γάλα στη κατσαρόλα να πάρουν βράση μαζί με το βούτυρο,το αλάτι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τη μια κούπα γάλα και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να γίνει ένας χυλός.

Μυστικά για να πετύχετε τη μπεσαμέλ!

Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα κι ανακατεύουμε γρήγορα με τον αυγοδάρτη μέχρι να χυλώσει, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά λίγο λίγο ανακατεύοντας γρήγορα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά να κοχλάσει και να σφίξει λίγο παραπάνω ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τυρί τριμμένο εφόσον θέλουμε. Απλώνουμε στο ταψί καλύπτοντας το μουσακά, το παστίτσιο κτλ. και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά που συντελεί στο να γίνει μια τραγανή κ ωραία κρούστα από πάνω!!!

Μυστικά για να πετύχετε τη μπεσαμέλ!
Η παραπάνω δόση είναι αρκετή για το πιο μεγάλο ταψί φούρνου!!!
Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!

Μυστικά για να πετύχετε τη μπεσαμέλ!