5 μυστικά για να μείνετε για πάντα νέα

5 μυστικά για να μείνετε για πάντα νέα (Πηγή Pixabay)

Ο χρόνος μπορεί να γίνει αδυσώπητος. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, αν δεν προσέξουμε μπορεί να μας βασανίσει με ρυτίδες, πανάδες, μαύρους κύκλους κι άλλα τέτοια "όμορφα". Τι πρέπει λοιπόν να κάνει μια γυναίκα για να διατηρείται όσο όμορφη θέλει;

Μα φυσικά να προσέχει! Η επιδερμίδα θέλει φροντίδα και προσοχή. Κι εμείς εδώ στο ewoman σας έχουμε 5 tips για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό και σφριγηλό.

1. Μην αφήνετε υπολείμματα μακιγιάζ.

Υιοθετήστε τη συνήθεια να ξεβάφεστε κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Αφαιρέστε το μακιγιάζ με κάποια λοσιόν της αρεσκείας σας και στη συνέχεια σαπουνίστε το πρόσωπό σας με ένα ουδέτερο σαπούνι.

2. Αποφύγετε τις καταχρήσεις.

Αλκοόλ, κάπνισμα, λιπαρά junk foods και ξενύχτια βλάπτουν το δέρμα σας. Υιοθετήστε μια υγιεινή ζωή χωρίς κρεπάλες και το δέρμα σας θα παραμείνει λαμπερό.

3. Μη χρησιμοποιείτε καυτό νερό.

Κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αγγείων σας και κατά συνέπεια ευρυαγγείες. Αν θέλετε να αποφύγετε τα κόκκινα στίγματα που βασανίζουν τις γυναίκες που περνούν τα σαράντα τους χρόνια, ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε.

4. Μην εκτίθεστε πολύ στον ήλιο.

Χρησιμοποιήστε ακόμη και το χειμώνα αντιηλιακή κρέμα. Ο ήλιος, αν και είναι πηγή ζωής, μπορεί να βλάψει το δέρμα κι αυτό καμία γυναίκα δεν το θέλει. Προφυλαχτείτε και δε θα χάσετε.

5. Να ασκήστε συχνά.

Η άσκηση βοηθά όχι μόνο τη φυσική σας κατάσταση αλλά και το δέρμα σας. Μην παραλείπετε λοιπόν να γυμνάζεστε συχνά.