7 οφέλη από τη χρήση του πράσινου σαπουνιού!

7 οφέλη από τη χρήση του πράσινου σαπουνιού!

Το πράσινο σαπούνι, φτιάχνεται από καθαρό ελαιόλαδο, του οποίου οι εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές και αξιοποιήσιμες από την αρχαιότητα.

Βέβαια, σήμερα, πράσινο σαπούνι παράγεται και από άλλα φυτά, -εκτός της ελιάς-, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα ενός φυσικού προϊόντος.

Το ewoman έψαξε κι έμαθε τις 7 πιο διαδεδομένες θαυματουργές χρήσεις του πράσινου σαπουνιού! Ακόμη κι αν σας φαίνεται παλιομοδίτικο, μη το σνομπάρετε!

Διαβάστε γιατί...

1) Η χρήση του πράσινου σαπουνιού, είναι ένα πραγματικό μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών -καθώς δε θα σας το αποκαλύψουν ποτέ-, έχει θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες σε πολλές δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση και οι δερματίτιδες, ενώ προστατεύει παράλληλα το δέρμα και τα μαλλιά, από τη ξηρότητα και την αφυδάτωση.

2) Είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, ακόμη και των νεογέννητων βρεφών, καθώς λόγω της φυσικής του προέλευσης, είναι υποαλλεργικό και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

3) Ένα εντελώς φυσικό προϊόν άκρως ενυδατικό, το πράσινο σαπούνι καθαρίζει αποτελεσματικά το δέρμα, χωρίς να επηρεάζει το PH του, και χωρίς να του στερεί τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία, ενυδατώνοντάς το παράλληλα.

4) Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνες Ε και Α, και άρα οι ωφέλιμες θεραπευτικές του ιδιότητες απορροφώνται από τον οργανισμό με τη χρήση του πράσινου σαπουνιού.

5) Κάτι άλλο που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι, ότι το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα.

6) Η αξία του πράσινου σαπουνιού όμως, δεν εξαντλείται στην προσωπική υγιεινή, αλλά αφορά και την καθαριότητα των ρούχων, -κυρίως των βρεφικών ή αλλεργικών ατόμων- αλλά και του σπιτιού. Έχει λευκαντικές ιδιότητες και αν το συνδυάσετε με λίγο λευκό ξύδι, θα έχετε το ιδανικό καθαριστικό για μπάνιο και κουζίνα.

7) Μια άλλη χρήση του πράσινου σαπουνιού, είναι η χρήση του ως ήπιο φυτοφάρμακο καθώς ένας ψεκασμός -με διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό-, προστατεύει φυσικά, τα φυτά από έντομα και ασθένειες.

Αυτές κι άλλες πολλές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου σαπουνιού, που παραμένει σταθερή αξία στο χρόνο, για όσους αγαπούν να φροντίζουν τον εαυτό τους με φυσικά προϊόντα και χωρίς να ξοδεύουν μια περιουσία!