Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό λικέρ τριαντάφυλλο!

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό λικέρ τριαντάφυλλο!

Λικέρ τριαντάφυλλο με άρωμα νοσταλγίας, η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Μια συνταγή που μυρίζει γιαγιά και μοσχοβολάει αναμνήσεις από τα πιο όμορφα χρόνια μας τότε, που παίζαμε στις αυλές ανάμεσα σε εκατόφυλλες τριανταφυλλιές με τα μεθυστικά αρώματά τους...

Το λικέρ τριαντάφυλλο, είναι ένα πολύ ωραίο αρωματικό λικέρ που θα σας μαγέψει...Μια δοκιμή, φυσικά, θα σας πείσει καλύτερα!

Υλικά:

10 τριαντάφυλλα εκατόφυλλα

600γρ.κονιάκ

240 γρ. ζάχαρη

350γρ.νερό μεταλλικό

Εκτέλεση:

Η καλύτερη ώρα για να μαζέψουμε τα τριαντάφυλλα, είναι το πρωί, που έχουν όλο το άρωμά τους! Αφού μαδήσουμε τα τριαντάφυλλα, τα πλένουμε καλά σ' ένα σουρωτήρι κι έπειτα τα βάζουμε μέσα σ' ένα βάζο και τα σκεπάζουμε με το κονιάκ. Μετά τοποθετούμε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και το αφήνουμε για 10 μέρες κουνώντας μία-δυο φορές ημερησίως. Όταν περάσουν οι 10 μέρες φιλτράρουμε το αρωματισμένο κονιάκ με σουρωτήρι κι ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας το νερό με την ζάχαρη να βράσουν για 5'.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το αναμειγνύουμε με το αρωματισμένο κονιάκ. Μετά βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια και τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 15 μέρες, μέχρι να ωριμάσει. .

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό λικέρ τριαντάφυλλο!

Καλή επιτυχία και στην υγεία σας!!!

Περισσότερες συνταγές της Δέσποινας και μυστικά επιτυχίας, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της στο fb «Η Γωνία της Δεσποινιώς»