Πεντανόστιμες χυλοπίτες με κοκκινιστό κοτόπουλο.

Η συνταγή της ημέρας, αποκλειστικά στο ewoman.gr! (Πηγή Pixabay)

Ξύπνησα σήμερα και το σπίτι είχε εκείνη τη γνώριμη μυρωδιά που με έκανε να χοροπηδάω στο κρεβάτι μικρή. Μη φανταστείς κάτι ιδιαίτερο ή δύσκολο. Ένα λαχταριστό ζουμερό και μυρωδάτο φαγητό είχε ετοιμάσει η μανούλα. Κι επειδή τα όμορφα πράγματα πρέπει να μοιράζονται, ιδού η συνταγή της μαμάς, αποκλειστικά για το ewoman.gr

Χυλοπίτες με κοκκινιστό κοτόπουλο.

Υλικά:

1 κιλό χυλοπίτες Μετσόβου
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρασοπότηρο λάδι
1 σάλτσα ντομάτας
αλάτι, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός
1 πρέζα πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Για το κοτόπουλο: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν κι αυτά. Τα σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τόση όσο θέλει ο καθένας. Μετά ακολουθεί το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, η κανέλα και 1 φλιτζάνι νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Για τις χυλοπίτες: Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και περιμένουμε ν' αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις χυλοπίτες. Τις αφήνουμε 5 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τις στραγγίζουμε και πριν τις ρίξουμε στην κατσαρόλα ξανά καίμε με ελάχιστο λάδι. Τις ξαναρίχνουμε μέσα και είμαστε έτοιμοι να στρώσουμε τραπέζι!

Καλή μας όρεξη!