Η συνταγή της ημέρας: Σιτσιλιάνικη caponata με πένες!

Η συνταγή της ημέρας: Σιτσιλιάνικη caponata με πένες!

Σιτσιλιάνικη caponata με μικρές παραλλαγές η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman.

Υλικά για 4 άτομα:

2 μεγάλες μελιτζάνες

350 γρ. ψιλοκομμένα ντοματίνια με το ζουμί τους

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης

100 γρ. ελιές κομμένες χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ξεπλυμμένη κάπαρη

2 κλωνάρια βασιλικό ψιλοκομμένο

250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πρώτα κόβουμε την μελιτζάνα σε κυβάκια , την λαδώνουμε με ένα πινέλο και την ψήνουμε στην λαδόκολλα για περίπου 20'.Παράλληλα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι,ανάβουμε την εστία σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο για 5'.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά,τα κομμένα ντοματίνια, την κάπαρη,τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5' και αμεσώς προσθέτουμε τα καλοψημμένα κυβάκια μελιτζάνας. Αφήνουμε όλα τα υλικά να δέσουν για 5-10'. Μόλις αφαιρέσουμε την caponata από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και την παρμεζάνα.

Το πιάτο σερβίρεται με ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες ή λιγκουίνι) .

Η συνταγή της ημέρας: Σιτσιλιάνικη caponata με πένες!

Ωστόσο, μια εξαίρετη επιλογή αποτελεί και το φρυγανισμένο ψωμί.