5+1 μύθοι που πιστεύεις ακόμη για τα μαλλιά σου!

5+1 μύθοι που πιστεύεις ακόμη για τα μαλλιά σου!

Παντού υπάρχει ένας μύθος πόσο μάλλον στην καθημερινή  περιποίηση των μαλλιών μας. Διαβάζοντας όμως παρακάτω, θα καταλάβεις ότι κάποιοι μύθοι καταρρίπτονται.

1. Τα λαδάκια βαραίνουν τα μαλλιά, πόσο μάλλον αν έχεις λιπαρά ή λεπτά!
Μπορεί από μόνη της η λέξη λάδι σε συνδυασμό με τα μαλλιά να σε παραπέμπει σε ένα άσχημο συνειρμό για τα μαλλιά σου, όμως  αυτό είναι μύθος! Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση του να εφαρμόζεις το λαδάκι μαλλιών στις ρίζες των μαλλιών σου ή στο τριχωτό της κεφαλής σου και φυσικά το να χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα. Τα λάδια μαλλιών ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά από το φριζάρισμα, προσφέρουν θερμοπροστασία και χάρη στις ανάλαφρες συνθέσεις τους, δεν βαραίνουν την τρίχα, μιας και απορροφούνται άμεσα.

2. Αν θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν, μην τα κόβεις καθόλου!
Το να θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, δεν σημαίνει ότι δεν τα κουρεύεις ποτέ. Αυτό σίγουρα θα επιδεινώσει το πρόβλημα των κατεστραμμένων άκρων και της ψαλίδας. Το σωστό είναι κάθε 6-8 εβδομάδες να κουρεύεις μερικά εκατοστά από τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών σου ή να κάνεις καθαρισμό ψαλίδας, προκειμένου αυτά να δείχνουν υγιή και λαμπερά. Και να είσαι σίγουρη πως με αυτό τον τρόπο θα μακρύνουν γρηγορότερα.

cut-ewoman

3. Η τριχόπτωση οφείλεται μόνο στην κληρονομικότητα.
Είναι λάθος αν πιστεύεις πως η τριχόπτωση οφείλεται ΜΟΝΟ στην κληρονομικότητα. Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, σε ορμονικές διαταραχές (π.χ στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης) αλλά και σε εξωγενείς παράγοντες, όπως το καθημερινό άγχος, η σωματική καταπόνηση, μια μη ισορροπημένη και αυστηρή δίαιτα, η υπερβολική τριβή σε χτένισμα και βούρτσισμα, μια φαρμακευτική αγωγή, η αναιμία.

myth-ewoman

4. Όσο πιο πολύ βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο λαμπερά και λεία γίνονται.
Και σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να καταρρίψεις το μύθο που συχνά πυκνά άκουγες από το στόμα της γιαγιάς σου, πως όσο περισσότερο βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο λεία και απαλά γίνονται. Σίγουρα το βούρτσισμα βοηθάει στο να διανέμονται ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια που παράγονται στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όσο πιο πολλές φορές το κάνεις, τόσο καλύτερο είναι για τα μαλλιά σου. Στην πραγματικότητα, το να βουρτσίζεις αρκετές φορές την ημέρα τα μαλλιά σου-πόσο μάλλον με όχι και τόσο ήπιο τρόπο-μπορεί να δημιουργήσει φριζάρισμα  αλλά και φθορά σε βάθος χρόνου. Κι αν ψάχνεις για τη σωστή τεχνική, ξεκίνα από κάτω (τις άκρες) προς τα επάνω (ρίζες)!

ennous-ewoman

5. Όλα τα σαμπουάν και γενικότερα οι σειρές περιποίησης, λειτουργούν το ίδιο!
Λάθος! Στην ίδια λογική, όλες οι κρέμες ημέρας θα πρέπει να είναι ίδιες ή αντίστοιχα όλα τα κόκκινα κραγιόν! Κι όμως υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη από τη μία σειρά περιποίησης στην άλλη. Με βάση την κάθε ανάγκη που έχεις για τα μαλλιά σου, θα πρέπει να ψάξεις (και αν θέλεις με τη βοήθεια κάποιου ειδικού), το προϊόν ή μια σειρά θεραπείας που σου ταιριάζει! 

mask-ewoman

6. Όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σου.
Όταν λούζεσαι κάθε μέρα, στο τριχωτό της κεφαλής παράγεται περισσότερο σμήγμα από το κανονικό και τα μαλλιά σου γίνονται ακόμη πιο λιπαρά. Κάθε δύο ή τρεις μέρες είναι ένα καλό timing.