9+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους Παρθένους!

9+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους Παρθένους!

Το ewoman μελέτησε και σου παραθέτει 9+1  πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους Παρθένους, ώστε η ζωή σου μαζί τους να είναι πιο κατανοητή και ίσως πιο «εύκολη».

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου έχουν κάποια κοινά βασικά χαρακτηριστικά.

Καταρχάς, θέλουν να έχουν τον έλεγχο στα πάντα, είναι ασυμμάζευτα επικριτικοί και άνθρωποι που πολύ δύσκολα μπορείς να τους ικανοποιήσεις, καθώς οι προσδοκίες τους είναι πάντα υψηλές! Τελειομανείς και πλάσματα με τετράγωνη λογική που μπορεί να σου διαλύσουν το νευρικό σου σύστημα με την εμμονή τους στην τάξη και με το επικριτικό τους ταλέντο...αλλά και να σε κάνουν να τους αγαπήσεις σφοδρά για τη σταθερότητα, την αξιοπιστία  και την ασφάλεια που σου παρέχουν, καθώς και για τη μπέσα τους ακόμη κι αν οι τόσες ωμές και απόλυτα λογικές τοποθετήσεις τους, μπορεί να σου τσακίζουν τα κόκαλα πολλές φορές!

Αν όμως, διαθέτεις υπομονή και κατανόηση και εμπεδώσεις αυτά τα 10 πραγματάκια, θα τα πας μια χαρά μαζί τους, καθώς στο βάθος πρόκειται για πολύ ευαίσθητα, αισιόδοξα, πιστά και σταθερά -στα συναισθήματά τους- πλάσματα!

1) Η άμυνά τους, η εσωστρέφεια...

Επειδή ακριβώς είναι πολύ ευαίσθητοι και δε θέλουν να πληγωθούν, οι Παρθένοι είναι εσωστρεφείς και κρατούν τα συναισθήματά τους ως επτασφράγιστα μυστικά! Θα πρέπει  να κοπιάσεις πολύ, για να σου ανοιχτούν...και μάλλον θα σου μιλάνε περισσότερο με πράξεις παρά με λόγια!  Μην περιμένεις να σου πουν τι τους ενοχλεί, αλλά εκπαιδεύσου να περιμένεις εκρήξεις από το πουθενά, όταν μαζευτούν πολλά!

2) Θέλουν να νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι...

Αγαπούν τα ξεκάθαρα πράγματα όσο κανείς! Θέλουν να ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται και δε τους αρέσει καθόλου να ζουν σε καθεστώτα αβεβαιότητας και ανασφαλή! Μη σκεφτείς να τους κάνεις να ζηλέψουν. Όχι μόνο δε θα μπουν στη διαδικασία αλλά θα ξενερώσουν με την ανασφάλειά σου σε επικίνδυνο βαθμό. Ακόμη κι αν αυτό συμβεί (να ζηλέψουν κάποια φορά!) δε θα σου κάνουν τη χάρη να το μάθεις! Απαιτούν από σένα ειλικρίνεια γιατί βαριούνται να μαντεύουν το πως νιώθεις ή τι σκέφτεσαι. Πρόσεξε όμως, σε θέλουν ειλικρινή όχι  σκληρή γιατί όπως είπαμε, είναι κι ευαισθητούληδες!

3) Έχουν εμμονή με την τάξη και την οργάνωση...

Ως γνωστόν, έχουν εμμονή με την τάξη και την οργάνωση κι αλίμονό σου αν ανακατευτείς στα πράγματά τους και τους αλλάξεις θέση...Μπορεί να πελαγώσουν και να χάσουν τα πράγματά τους ακόμη και σ' ένα τσαντάκι 20 εκατοστών αν έχεις τολμήσει να τους αλλάξεις σειρά. Οι Παρθένοι φυσικά θα ψάξουν μόνο, ακριβώς εκεί που συνηθίζουν να βάζουν κάτι  κι αν δε το βρουν εκεί, θα το θεωρήσουν χαμένο, έστω κι αν είναι λίγα χιλιοστά πιο κει...γιατί απλά δε θα κοιτάξουν καν!!!

4) Αγαπούν την ειλικρίνεια...

Είναι ειλικρινείς, μέχρις εσχάτων,  ωμοί και κυνικοί πολλές φορές. θα σου πουν αυτό που σκέφτονται χωρίς περιστροφές! Έντιμοι και αξιόπιστοι στις συναναστροφές τους με τον  λόγο τους να είναι πραγματικά «συμβόλαιο». Ακριβώς γι' αυτό δε μπορούν να συναναστρέφονται με ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να τους ξεγελάσουν καθώς σιχαίνονται τις ύπουλες και διπλωματικές συμπεριφορές!

5) Είναι πιστοί στις σχέσεις τους...

Είναι πιστοί στη σχέση τους, αλλά αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν, φεύγουν χωρίς να το πολυσκεφτούν και χωρίς λόγια, αφήνοντας πίσω τους το παρελθόν με πολύ λογικά επιχειρήματα! Απλά δε θέλουν να επενδύσουν σε κάποιον που δεν επενδύει σε κείνους και αυτό είναι αρκετό για να προχωρήσουν μπροστά χωρίς καν να κοιτάξουν πίσω τους!  Αλλά και ως φίλοι, είναι ιδιαίτερα πιστοί και δίνουν πολύτιμες συμβουλές.

6) Είναι έξυπνοι κι ακολουθούν πάντα τη λογική τους...

Οι Παρθένοι είναι έξυπνα κι εύστροφα όντα, που ακολουθούν πάντα (ή σχεδόν πάντα) τη λογική τους και θέλουν να βαδίζουν εκ του ασφαλούς... Δύσκολα θα βρεις Παρθένο που θα τολμάει ρίσκα και επιπόλαιες κινήσεις και σίγουρα δεν παίρνουν βιαστικές αποφάσεις πριν σκεφτούν καλά όλες τις παραμέτρους.

7) Κρίνουν τους πάντες και τα πάντα!

Οι Παρθένοι έχουν τη φήμη ότι στάζουν δηλητήριο γιατί είναι πολύ αυστηροί κι επικριτικοί με τους ανθρώπους τους. Δε το κάνουν επίτηδες...έτσι γεννήθηκαν! Θα χρειαστείς πολλά ψυχικά αποθέματα για να παλέψεις τη συνεχή κριτική των πάντων, πάντα! Ζητούν την τελειότητα γύρω τους και δεν αντέχουν αν δεν κριτικάρουν! Βέβαια, εσύ μην τολμήσεις να τους κρίνεις...Θα πρέπει να βλέπεις σταθερά και αμετάκλητα την τελειότητα πάνω τους!

8) Είναι πολύ εργατικοί...

Δουλεύουν πολύ σκληρά, με πρόγραμμα και συνέπεια, ενώ είναι και πολύ πρακτικοί και εφευρετικοί. Στη δουλειά τους, στα χόμπι τους, σε ότι αναλαμβάνουν, η τελειομανία και η προσήλωσή τους είναι παροιμιώδης.

9) Είναι πολύ αισιόδοξοι!

Οι Παρθένοι είναι αισιόδοξα όντα ακόμη και πέραν του δέοντος πολλές φορές κι έχουν τον τρόπο να σου μεταδώσουν την πηγαία αισιοδοξία τους, στοιχείο  που σε κάνει ν’ αντέχεις ακόμη και τη γκρίνια τους για όλα!

10) Παθιασμένοι εραστές με φαντασία…

Οι Παρθένοι μόνο …παρθένοι δεν είναι στα ερωτικά τους! Είναι από τα πιο ερωτικά ζώδια που απολαμβάνουν τον έρωτα με πάθος και ένταση. Αρκεί να νιώσουν άνεση και ασφάλεια, (ω! ναι και σ’ αυτόν τον τομέα!) για να «ανοιχτούν» και να  ξεδιπλώσουν το πάθος τους. Αν αυτό συμβεί, θα ζεις  μαζί τους ανεπανάληπτες ερωτικές στιγμές, γεμάτες φαντασία και σασπένς!