Μια πολύ γρήγορη και εύκολη, αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η συνταγή του ewoman για σήμερα!
Μια τυρόπιτα τύπου σουφλέ, που την λες και τεμπελόπιτα καθώς δεν απαιτεί καθόλου χρόνο και κόπο στο να φτιαχτεί!
Δε χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζετε τι κολατσιό θα βάλετε στα παιδιά, τώρα που ανοίγουν τα σχολεία!
Αυτή την τυρόπιτα θα την λατρέψουν όλοι, μα κυρίως εσείς, καθώς θα σας βγάζει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση που θα θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό, εύκολα και γρήγορα!
Τρώγεται ζεστή ή κρύα, όλες τις ώρες, με καφεδάκι, μπυρίτσα ή και κρασί κι αποτελεί το ιδανικό υγιεινό κολατσιό για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο κι εσείς στη δουλειά!
Υλικά:
250 ml γάλα
3 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
100 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 -300 γρ. διάφορα τυριά (φέτα, γραβιέρα, κίτρινα τυριά)
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι
κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη ώσπου ν' ασπρίσει κι έπειτα προσθέτουμε
εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια και τρίβουμε τ' άλλα τυριά.
Αφού τ' ανακατέψουμε καλά τα ρίχνουμε στο μίγμα καθώς και τη ψιλικομμένη πιπεριά. Προσθέτουμε το πιπέρι κι ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριου μεγέθους γυάλινο πυρέξ ή ταψάκι μιας χρήσης και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή άλλο τυρί για να κάνει κρούστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30-40', ή μέχρι να πάρει η πίτα ένα χρυσό χρώμα πάνω-κάτω.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο κι ύστερα την κόβουμε και μπορούμε να σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!