Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με ντομάτα

Ένας εκπληκτικός ουζο-μεζές κι όχι μόνο, με άρωμα Μεσογείου, μύδια αχνιστά με ντομάτα, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Ένα πιάτο υψηλής αισθητικής και μεγάλης γαστριμαργικής αξίας, που μοσχοβολάει Ελλάδα και θάλασσα για μερακλίδικες τσιπουροκαταστάσεις με φίλους αλλά και πλήρες γεύμα!!

Υλικά:

1 κ. μύδια με το κέλυφος

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά

2-3 πράσινες πιπεριές

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

2 κ. σ. μουστάρδα

3 ώριμες ντομάτες

αλάτι-πιπέρι

100 γρ, τυρί

λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κέλυφος από τα μύδια με σφουγγαράκι και σύρμα για να μην έχουν πάνω τους ξερά χώματα και πετραδάκια. Αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες κι αφού αχνιστούν προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι, ν' ανοίξουν τα μύδια, κουνώντας ελαφρώς την κατσαρόλα για να μη βγουν από τα κελύφη τους.

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με ντομάτα

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα και τις ντομάτες κομμένες σε καρέ. Αλατοπιπερώνουμε! Αφού βράσουν όλα μαζί για 10' σβήνουμε τη φωτιά και τρίβουμε το τυρί. πασπαλίζουμε με ψιλικομμένο μαϊντανό, σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε ένα γευστικό πιάτο μεγάλης γαστριμαργικής αξίας!

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με ντομάτα

* Η συνταγή είναι της φίλης μου Μαίρης Καρατζά! Σας συνιστώ να τη φτιάξετε και καλή σας όρεξη!