Ένα πολύ νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με την ιδιαίτερη γεύση της καραμέλας, η συνταγή του ewoman για σήμερα!
Ένα γλυκάκι με λίγα υλικά, δροσερό και ελαφρύ.
Υλικά:
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο Royal
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
350 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλ. άχνη
λίγο γάλα
λίγο κακάο ρόφημα ή τριμμένο μπισκότο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο να ομογενοποιηθούν.
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στο ταψάκι, ή στο τάπερ. Απλώνουμε λίγη από την κρέμα και ξανά μια σειρά μπισκότα μουσκεμένα στο γάλα.
Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια σειρά μπισκότα, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη. Απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ακόμη (τουλάχιστον) και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!
Tips:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μπισκότα ολικής άλεσης με τα συμβατικά πτι -μπερ, ή ακόμη και με πτι-μπερ με γεύση κακάο.
Για σοκολατένια γεύση μπορούμε να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε σοκολατούχο γάλα.
Καλή απόλαυση!!!