Η συνταγή της ημέρας: Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

Η συνταγή της ημέρας:  Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα, ένα παραδοσιακό φαγητό που μοσχοβολάει χωριό, γιαγιά και χρόνια αθωότητας, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Μια συνταγή που θα γεμίσει την κουζίνα σας μυρωδιές και αρώματα Ελλάδας και θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Ένα απλό λαδερό φαγητό, μαγειρεμένο με πολύ μεράκι που το κατατάσσει ακόμη και σε κυριακάτικο!

Το αργό ψήσιμο στη γάστρα του χαρίζει μια πολύ ξεχωριστή νοστιμιά και το αναβαθμίζει σε πιάτο υψηλών γαστριμαργικών προδιαγραφών!!!!

Υλικά:

1 κιλό κρέας μοσχάρι σπάλα. κομμένο σε μερίδες.

1 κιλό φασολάκια φρέσκα

3/4 της κούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1-2 σκ. σκόρδο

3-4 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

3-4 κομμάτια λιαστή ντομάτα

2-3 πατάτες μέτριες

αλάτι - πιπέρι

λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια ενώ βάζουμε το κρέας να βράσει. Αφού πάρει 1-2 βράσεις, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας απ' όλες του τις πλευρές. Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.

Η συνταγή της ημέρας:  Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και μεταφέρουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και ότι ζουμάκι έχει στην γάστρα. Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα περίπου κι έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και τις λιαστές ντομάτες.

Η συνταγή της ημέρας:  Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασολάκια.

Η συνταγή της ημέρας:  Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

Σκεπάζουμε τη γάστρα κι αφήνουμε να σιγοψηθεί τουλάχιστον για 1 ώρα, να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει το φαγητό με το ζουμί του.

Η συνταγή της ημέρας:  Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό κουνώντας τη γάστρα να πάει παντού. Σκεπάζουμε για 5' ακόμη και σερβίρουμε!

Η συνταγή της ημέρας:  Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα

Καλή όρεξη!