Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες ιμάμ της μαμάς

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες ιμάμ της μαμάς

Μελιτζάνες ιμάμ η πρόταση της μέρας από το ewoman για σας!

Μερακλίδικο φαγητό ετοίμασε σήμερα η μαμά και εγώ φυσικά κατέγραψα κάθε της κίνηση για να τη δοκιμάσετε κι εσείς. Εγώ θα μείνω μόνο σε αυτό το κομμάτι, της αναμετάδοσης.

Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες.
3 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους.
3 κρεμμύδια, όσο μπορείτε κομμένα κι εκείνα με τον ίδιο τρόπο.
3 σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια.
1 κιλό ντομάτες τις οποίες θα πολτοποιήσετε.

Εδώ θα σας πω κι ένα μυστικό της μαμάς. Με φρέσκια σάλτσα, λέει, έχουν άλλη γεύση.
Και τα κλασσικά, αλατάκι, πιπεράκι, λαδάκι και λίγο μαϊδανό.

Εκτέλεση:

Για την μελιτζάνα: Καθαρίστε την μελιτζάνα σε 3 μεριές, έτσι που να έχει και λίγη φλούδα, για την ομορφιά θα έλεγα. Για την νοστιμιά λέει η μαμά, αν κατάλαβα καλά.
Περάστε το μαχαίρι, σαν να την κόβετε, στη μέση. Ένα μικρό χειρουργείο, κορίτσια μου. Σαν να θέλετε να την ανοίξετε.
Τη βάζετε να βράσει ελάχιστα, μέχρι να μαραθεί. Μετά αφήστε την στο στραγγιστήρι να φύγουν τα υγρά της.

Για τη γέμιση:

Πάρτε τώρα ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, την σάλτσα και το λάδι. Και τον μαϊντανό βέβαια, να μη ξεχάσω. Ναι και το σκόρδο, φυσικά. Περιμένετε να βράσουν όλα αυτά μαζί. Όταν «σωθεί» το λάδι, είναι έτοιμη η γέμιση σας. Στρώστε τώρα τις μελιτζάνες στο ταψί, ανοίξτε τις και βάλτε τη γέμιση μέσα. Το αλατάκι, το λαδάκι και το πιπεράκι από πάνω μόλις τελειώσετε και γρήγορα στον φούρνο.

Καλή επιτυχία σε εσάς και καλή μου χώνεψη εμένα!

mel-ewoman